Ingrediënten
- 280 g gecondenseerde melk
- 500 ml slagroom, koud uit de koelkast
- 1 vanillepeul
- 1 tl vanille-extract, ik gebruikte mijn zelfgemaakte
Verder nodig
- Elektrische handmixer
- Cakeblik of andere vorm die in de vriezer kan
Écht lekker vanille-roomijs maken zonder ijsmachine? Dat kan! Op internet vond ik een recept voor roomijs — van Britse kookgodin Nigella Lawson — die je maakt zonder ijsmachine. Omdat ik dol ben op vanille-roomijs heb ik het recept iets aangepast.
Zo voeg ik verse vanille toe en ik vervang de Whisky door mijn zelfgemaakte vanille-extract. Zo maak je heel eenvoudig het lekkerste vanille-roomijs, zonder ijsmachine.
Laat die tropische, zinderde zomeravonden nu maar komen…!
Merknamen in dit recept/artikel kunnen afkomstig zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes kunnen affiliate links zijn. Voor meer informatie lees onze voorwaarden.
Tip! Dit ijs is niet direct schepbaar als je het uit de vriezer haalt. Haal het daarom ruim voordat je het gaat serveren uit de vriezer om zachter te laten worden.
Snijd de vanillepeul over de lengte open en schraap de vanillemerg eruit.
Doe de gecondenseerde melk, slagroom, vanillemerg en vanille-extract in een kom en klop met de mixer tot de room lobbig is. Dit duurt circa 8 tot 10 minuten.
Schenk de vanilleroom in een cakeblik en dek af met vershoudfolie. Zet minimaal 6 uur in de vriezer om op te stijven, maar nog liever een hele nacht.
Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
om 09:58
Hoe lang kan je dit ongeveer bewaren in de vriezer?
om 12:40
Zeker een paar maanden Anna.
om 09:36
Hoi Annemiek.
In je recept zeg je dat je het in de koelkast zet om op te stijven, maar ik neem aan dat dit de vriezer moet zijn? Aangezien er wel staat dat je het ruim van te voren uit de vriezer moet halen.
om 11:36
Ah, je hebt helemaal gelijk Elisa! Ik heb het meteen aangepast! Dankjewel voor het melden! 🙂