Bereiding
Verwarm de oven (boven- en onderwarmte) voor op 160 graden. Vet het cakeblik in met boter of olie en bekleed de bodem en randen met bakpapier.
Klop de zonnebloemolie, basterdsuiker en vanillesuiker en eieren circa 5 minuten met de mixer op hoge snelheid.
Roer in een kom het bakmeel en het zout door elkaar. Zeef het bakmeel in drie stappen boven het beslag en spatel er luchtig doorheen. Schep het cakebeslag in het cakeblik en bak in het midden van de oven 40 tot 45 minuten.
Laat de cake 5 minuten in de vorm afkoelen en stort hem dan op een rooster. Laat verder op het rooster afkoelen.
om 20:20
Heerlijke luchtige cake. Ik gebruik dit recept ook taarten mee maken.
om 10:26
Leuk om te horen dat hij in de smaak valt Marion en wat een goed idee! 🙂
om 09:53
Heerlijk luchtige cake.
Eindelijk een recept om te herhalen.
Bedankt!
om 10:50
Is er een bepaalde reden dat je voor basterdsuiker kiest ipv gewone kristalsuiker?
om 15:56
Hoi Maaike, basterdsuiker heeft een hele fijne korrel en daarom heel geschikt om mee te bakken. Bij gewone kristalsuiker kan het zijn dat de suiker niet volledig oplost tijdens het bakken. Fijne kristalsuiker is trouwens ook geschikt om mee te bakken.
om 16:04
Ok, duidelijk. Weer wat geleerd. ??
Bedankt!
om 09:25
Heerlijke cake! Al een aantal keer gemaakt, zoveel fijner met olie dan met boter. Dank voor het recept! Groeten uit Zambia!
om 08:14
Vraagje hoe kan ik zonnebloem olie in de l fles wegen in de hoeveel Gr die ik nodig heb Gr mia
om 10:31
Hoi Mia, je zet gewoon een kom op de weegschaal, zet de weegschaal op nul en giet de olie in de schaal. 🙂
om 17:48
Goed gelukt , makkelijk en lekker ! ?