Ingrediënten
Voor 1,5 liter
- 300 ml volle melk
- 250 ml slagroom
- 1 vanillestokje
- 125 g basterdsuiker
- 3 eidooiers
Nodig
- IJsmachine, of een afsluitbare diepvriesbak (inhoud minimaal 1,5 l)
Wie is er niet dol op vanilleroomijs! Gewoon zo geserveerd zonder toeters en bellen al niet te versmaden, maar ook de perfecte basis voor tal van lekkere ijsdesserts. Wat denk je bijvoorbeeld van de klassieke Dame Blanche waar het vanilleijs wordt overgoten met warme chocoladesaus en geserveerd met geklopte slagroom, of deze Poires Belle Hélène met stoofperen. Of gebruik het als basis voor appel crumble vanilleroomijs (recept volgt binnenkort).
Je kunt vanilleroomijs natuurlijk in de winkel kopen, maar zelf maken is helemaal niet moeilijk en veel lekkerder. Bovendien is het leuk om te doen! Als je net als ik in het bezit bent van een ijsmachine is ijs maken een fluitje van een cent, maar ook zonder ijsmachine kun je lekker ijs maken. Zie onderstaande tip. Hoe je het ook maakt, smullen wordt het zeker.
Voor 1,5 liter
Nodig
Merknamen in dit recept/artikel kunnen afkomstig zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes kunnen affiliate links zijn. Voor meer informatie lees onze voorwaarden.
Roomijs maken zonder ijsmachine? Bereid het ijsmengsel zoals hierboven beschreven t/m stap 5. Giet het ijsmengsel in een diepvriesbak en zet in de diepvries. Roer gedurende 2 tot 4 uur om het half uur door om ijskristallen te voorkomen, hoe langer je dit doet hoe romiger en zachter het ijs wordt. Laat het ijs daarna nog een nacht in de vriezer verder opstijven.
Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Deel je reactie