Ingrediënten
- 1 pot kersen op sap à 340 g
- 1 volle el maizena
- 150 g pure (smelt)chocolade
- 250 ml slagroom
- 1 of 2 zakjes vanillesuiker (naar smaak)
- 600 g vanilleroomijs (ca. 2,5 bol ijs p.p.)
- Nougatine
Het simpelste kerstdessert dat je deze kerst zult maken en misschien ook wel het lekkerste: vanilleroomijs met warme kersen, slagroom en gesmolten chocolade! De krokante nougatine maakt het smulfeest compleet.
In dit recept gebruik ik een pot kersen op siroop. Lekker makkelijk. Door de kersensiroop te binden met maizena krijg je een stroperige, zoete kersensaus die dit dessert net even iets extra’s geeft.
De pure chocolade smelt ik au bain-marie en drizzle je vervolgens over het ijs. De chocolade gaat direct stollen zodra hij het koude roomijs aanraakt. Die knisperende chocolade maakt dit dessert nog lekkerder! Wil je liever warme chocoladesaus, maak dan dit recept.
Natuurlijk gebruik je verse slagroom die je zelf even stijf klopt en met behulp van een spuitzak op het bord dresseert. Slagroom uit een spuitbus is namelijk al vloeibaar voordat jij de borden hebt uitgeserveerd. Jakkes.
Merknamen in dit recept/artikel kunnen afkomstig zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes kunnen affiliate links zijn. Voor meer informatie lees onze voorwaarden.
Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Deel je reactie