Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Varkensfiletrollade met salie en stoofperen van Lya
Dit heerlijke recept kreeg ik ingezonden door Lya van Gelder Verbrugh. Een perfect herfstgerecht! Het woord is aan Lya:
Heb hier een recept uit een oude tip. Varkensfiletrollade met salie en stoofperen. Volgens mij een frans recept.
Ingrediënten
- Varkensfiletrollade
- Gedroogde salie
- Roomboter of vloeibare boter om in te bakken
- Gieser Wildeman peren
- Rode wijn of port
- Suiker
- Zout en peper
Bereiding
Stoofperen schillen en de steeltjes en het klokhuis intact laten. In de rode wijn met suiker en zwart gemalen peper zacht koken. Apart zetten.
Rollade door de salie rollen en in ruim roomboter bakken.
Op een laag vuur laten garen met iedere keer een scheutje van het perenvocht. Wij hebben het met spruitjes gegeten en met aardappelpuree, gemengd met stijfgeklopte eiwitten.
Had helaas geen spuitzak meer maar met een beetje fantasie lukte het wel om het nog even onder de gril te zetten. Met een beetje paneermeel en kaas.
Was lekker, ik neem aan dat dit ook heel goed met zuurkool kan. Eet smakelijk!
Groetjes Lya
Herfstrecepten, Themarecepten, Wereldgerechten, Winterrecepten, Franse recepten, Kerstrecepten, Hoofdgerechten, Vleesrecepten
om 13:50
Beste Annemiek,
Het dresseren op het bord verdiend absoluut geen schoonheidsprijs neem de volgende keer een grotere schaal. Nu valt het er aan de zijkant bijna overheen oogt zeer zeker niet. Je recepten zijn zeer summier in uitleg met een ingrediënten lijst zonder maten en gewichten. Dit kan mijn inziens veel beter, al met al heb jij je er met een “Jantje van Leiden” afgemaakt.
Groeten,
Ad
om 08:23
Hoi Ad,
Op de foto’s zie je volgens mij alles, behalve iemand die zich er met een ‘Jantje van Leiden’ vanaf heeft gemaakt…
Bedankt voor je reactie. Groetjes Annemiek