Varkenshaas met bacon en brie in champignonroomsaus
Annemiek
Hoofdgerecht
4 personen
30 minuten + 10 minuten in de oven
Varkenshaas met champignonroomsaus, wie is daar nou niet dol op! In dit recept gratineer ik de varkenshaas met bacon en brie in champignonroomsaus in de oven. Een heerlijk feestmaal! De champignonroomsaus kun je van tevoren al maken zodat je moment suprême snel klaar bent. Lekker om te serveren met gebakken aardappeltjes, of gekookte pasta. Lekkere groente om erbij te serveren zijn sperziebonen, courgette, sugarsnaps, spinazie en doperwten.
Merknamen in dit recept/artikel kunnen afkomstig zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes kunnen affiliate links zijn. Voor meer informatie lees onze voorwaarden.
Bereiding
Verhit de koekenpan met wat olie en bak de champignons op hoog vuur tot ze beginnen te kleuren en het vocht uit de champignons verdampt is. Breng op smaak met zout en peper. Voeg de ui en knoflook toe en bak kort mee tot de ui glazig is. Voeg de boter toe en laat smelten. Doe de bloem erbij en bak al roerend op laag vuur enkele minuten mee om de bloem te laten garen. Voeg al roerend de bouillon en room toe en breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat 5 minuten zachtjes pruttelen tot de saus een mooie dikte heeft. Als de saus te dun is laat hem dan wat langer pruttelen. Breng eventueel op smaak met zout en peper.
Verwarm de ovengrill voor op 200 graden. Als je de champignonsaus eerder hebt gemaakt, warm hem dan nu weer langzaam op in een pannetje op laag vuur.
Dep de varkenshaas droog met keukenpapier en bestrooi met zout en peper uit de molen. Snijd de varkenshaas in 3 tot 4 gelijke stukken. Omwikkel elk stuk met een plakje bacon. Verhit een koekenpan met een beetje olie en laat heet worden. Bak de varkenshaas kort aan beide kanten op hoog vuur tot de bacon mooi kleurt, maar bak het vlees nog niet gaar. Schenk de champignonroomsaus in de ovenschaal en leg de varkenshaas in de saus. Leg de stukjes brie op de varkenshaas.
Bak 10 minuten in het midden van de oven, of tot de brie zacht en de varkenshaas gaar (hij mag nog rosé zijn vanbinnen) is. Bestrooi varkenshaas met bacon en brie met peterselie en serveer.
Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten!
Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Ons derde kookboek is uit! Koken met KeukenLiefde: Makkelijke Wereldgerechten.
In het boek vind je 75 makkelijke hoofdgerechten (verdeeld in de hoofdstukken vlees, vis, kip en vega) die je maakt zonder pakje of zakje. Van Mexicaanse enchiladas, Thaise kip Siam, Zuid-Afrikaanse bobotie, Hongaarse goulash, Surinaamse roti, Portugese kip piri piri, Mexicaanse nachoschotel, Italiaanse lasagnette en Griekse moussaka tot Spaanse paëlla, Zweedse gehaktballetjes en nog véél meer!
om 14:00
Weet je toevallig hoeveel gram boter en bloem je gebruikt?
om 09:43
Ik schat ca. 15 gram.