Bereiding
Marineer de varkenshaas in een kom met de sojasaus, knoflook, gember, een draai zwarte peper uit de molen en (optioneel, dit geeft heel veel smaak) een drupje sesamolie. Laat minimaal 1 uur tot maximaal een nacht in de koelkast marineren.
Kook de woknoedels gaar in een pan met water volgens de omschrijving op het pak. Giet af, spoel af met koud water en laat uitlekken. Als je de woknoedels niet direct gebruikt hussel ze dan om met een scheutje olie, om te voorkomen dat ze gaan plakken.
Verhit de wok met een scheutje zonnebloemolie (en optioneel een drupje sesamolie) en voeg de gemarineerde varkenshaas toe. Schroei het vlees op hoog vuur dicht in circa 1 à 2 minuten en schep uit de pan. Het geeft niet als het vlees nog niet helemaal gaar is want later gaart het nog verder in het gerecht. Zet opzij.
Verhit de wok opnieuw met een scheutje olie en voeg de broccoli en wortel toe. Roerbak circa 3 minuten op hoog vuur tot de groenten wat zachter zijn. Als de groenten te donker kleuren maar nog erg hard zijn voeg ik soms een scheutje water toe. Als het water verdampt is zijn de groenten vaak ook goed. Voeg de champignons toe en bak 1 minuut verder.
Voeg de oestersaus en rijstazijn toe en schep om met de groenten. Voeg de woknoedels, het vlees met vrijgekomen vleessappen en de helft van de koriander toe en hussel alles goed door. Bak kort verder tot alles door en door verwarmd is.
Schep de woknoedels op borden en garneer met sesamzaadjes en de overige koriander.
om 14:32
Hoi Annemiek, kan de rijstazijn ook vervangen worden door gewone azijn of kan deze dan beter weggelaten worden?
om 09:40
Hoi Lisa, rijstazijn is een hele milde azijn met een licht, zoetige smaak. Je kunt eventueel witte wijnazijn gebruiken maar die is veel scherpen en zuurder. Ik zou daar dus minder van gebruiken.