Ingrediënten
voor 4 spiezen
- 360 g varkenshaas
- 2 el sojasaus
- 1 el lichtbruine rietsuiker (lichtbruine basterdsuiker kan ook)
- Optioneel, snufje gedroogde chilivlokken
- 8 blokjes ananas
- 1 el zonnebloemolie
Verder nodig
- 4 barbecuestokjes
Een heerlijke barbecuespies met malse varkenshaas en verse ananas. Bereid de spiezen buiten op de barbecue, of binnen in de grillpan.
Seizoensrecepten, Themarecepten, Zomerrecepten, Barbecuerecepten, Hoofdgerechten, Vleesrecepten
voor 4 spiezen
Verder nodig
Merknamen in dit recept/artikel kunnen afkomstig zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes kunnen affiliate links zijn. Voor meer informatie lees onze voorwaarden.
Snijd de varkenshaas in ca. 12 evengrote stukken. Doe de varkenshaas in een kom met de overige ingrediënten, behalve de ananas. Dek af en laat minimaal 30 minuten tot maximaal 24 uur marineren in de koelkast.
Rijg om en om een stukje varkenshaas en ananas aan een spiesje, tot alle ingrediënten op zijn.
Grill de stokjes op middelhoog vuur op de barbecue of in de grillpan, tot ze aan beide kanten mooie grillstrepen hebben en gaar zijn.
Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Deel je reactie