Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Vegaburger met groentefriet
Tijdens het boodschappen doen in de supermarkt zie ik de vegetarische afdeling steeds groter groeien. Vooral de vegaburgers vind je er in alle geuren en kleuren. Bietenburgers, kaasburgers, kikkererwtenburgers, pompoenburgers: ik krijg er altijd trek van en wil ze allemaal uitproberen.
Vandaag maak ik het mezelf gemakkelijk en leg een lekkere vegaburger op een hamburgerbroodje. Wat groentefrietjes uit de oven erbij et voilà: het vegetarisch smulfeest kan beginnen!
Hoofdgerecht voor 4 personen
Ingrediënten
- 800 g gesneden groentefriet (bijv. wortel, zoete aardappel, knolselderij, pastinaak, koolraap, biet)
- Scheutje zonnebloem-, of olijfolie
- 4 hamburgerbroodjes (ik gebruikte mijn zelfgemaakte pompoenbroodjes)
- 4 vegetarische hamburgers
- 150 g pittige blauwaderkaas
- 1 kropje little gem, losgehaald, gewassen en drooggedept
- 1 vleestomaat, in plakken gesneden
- 1 rode ui, gepeld en in ringen gesneden
- 1 eetrijpe avocado, geschild en in plakken gesneden
- Mayonaise
Bereiding
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Spreid de groentefriet uit in een enkele laag op een met bakpapier bekleed bakblik en hussel om met wat olie. Bestrooi met zeezout. Bak circa 35 tot 40 minuten in de oven, of totdat ze knapperig en goudbruin zijn. Schep halverwege de baktijd een keer om.
Snijd de hamburgerbroodjes open en rooster ze in een droge koekenpan op de snijkant, totdat ze beginnen te kleuren. Leg de broodjes op een bord en zet opzij. Veeg de koekenpan schoon met een stukje keukenpapier.
Bak de vegetarische hamburgers in een koekenpan in wat olie. Verkruimel de laatste minuut van de baktijd de blauwaderkaas over de burgers, zodat de kaas nog iets kan smelten.
Besmeer de hamburgerbroodjes met mayonaise en beleg met sla en tomaat. Leg de hamburger erbovenop en dek af met uienringen en avocado.
Serveer met de ovenfriet.
Eet smakelijk!
Deel je reactie