Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Venkelsoep met mozzarellacrostini van Lya
Venkel is heerlijk geurende en naar anijs smakende plant die vele toepassingen kent. Deze venkelsoep met mozzarellacrostini kreeg ik ingezonden door Lya. Het woord is aan haar:
Hoi Annemiek,
Hierbij stuur ik je een recept van venkelsoep. Dit recept komt uit boodschappen 7-2013.
Ingrediënten
- 1 venkelknol, in reepjes, groen apart houden
- 4 el olijfolie
- 1 l groenten-of kruidenbouillon
- 50 g kleine schelpjespasta
- Ciabatta of plakken stokbrood
- 100 g mozzarella, in plakken
- 4 gedroogde tomaten op olie, in reepjes
- Basilicumblaadjes
Bereiding
Verwijder de stelen maar bewaar het groen. Snijd de venkel in dunne repen en smoor het kort in 2 eetlepels olijfolie.
Giet de bouillon erbij en de pasta en kook zachtjes 12-14 minuten.
Garneer de soep met venkelgroen en basilicum.
Besprenkel het brood met de rest van de olie en leg het even onder de grill. Leg de mozzarella erop en laat een beetje smelten. Garneer met de tomaten. Ik heb ook de crostini’s met avocado-tomatensalsa van Keukenliefde gemaakt.
Tip! Vergeet die andere crostini’s, ze zijn best lekker maar die van Keukenliefde zijn goddelijk. Ze vormen ook een goede combinatie met de soep.
Groetjes Lya
Deel je reactie