Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Verrukkelijke Caesarsalade!
De koning van de salades is toch wel de Caesarsalade! Knapperige sla met croutons, gekookt ei en parmezaanse kaas. Er zijn veel verschillende varianten van deze Caesarsalade en hierbij geef ik jullie mijn verrukkelijke en makkelijke versie.
Ansjovisfilet wordt vaak gebruikt in gerechten omdat deze zorgt voor het zoutige, zilte smaakaccent. Ik pureer de ansjovis samen met de mayonaise en yoghurt waardoor je een waanzinnig smaakvolle dressing voor de sla krijgt.
Ingrediënten voor 2 personen
1 kropje romainesla of little gem
2 eieren
portie knapperige broodcroutons
stuk parmezaanse kaas
2 el mayonaise
2 el yoghurt
1 teentje knoflook, gepeld
1 ansjovisfilet, uit blikje op olie
Bereiding
Haal de blaadjes sla voorzichtig los en was ze goed. Dep ze droog met een theedoek. Kook de eieren zacht in vier minuten. Giet het water af en spoel de eieren na met koud water. Mix de mayonaise, yoghurt, knoflook en ansjovisfilet met de staafmixer tot een gladde dressing.
Themarecepten, Wereldgerechten, Amerikaanse recepten, Campingrecepten, Salades
om 21:44
Hier in ned altijd een ondergewaarde salade, jammer genoeg. Terwijl hij o zo lekker is.