Ingrediënten
- 1750 g rijpe tomaten, in stukken gesneden
- 1 sjalot, fijngesnipperd
- 2 knoflooktenen, uitgeperst
- 1 tl gedroogde of verse tijmblaadjes
- 1 rode chilipeper, zaadlijst verwijderd en fijngehakt
- 15 g verse basilicum
- 2 groentebouillontabletten, verkruimeld
- Bekertje room (kook- of slagroom kan allebei)
- 1 tl – 1 el fijne suiker (eerst proeven en naar smaak toevoegen)
- Donkere balsamicoazijn (naar smaak toevoegen)
- Olijfolie om in te bakken
Balletjes
- 360 – 400 g gehakt naar keuze*
- 1 ei
- Ca. 2 el paneermeel
- Zout en peper uit de molen
- Paar takjes peterselie, fijngehakt
*Welk gehakt je gebruikt is een eigen keuze. Zo is gemengd gehakt wat vetter waardoor de balletjes sappiger blijven (ook als ze langere tijd in de soep liggen), rundergehakt kan ook erg goed maar is iets droger, of gebruik tartaar (zoals ik dit keer deed) voor magere gehaktballetjes. Die hoef je maar heel kort mee te koken of te bakken want anders worden ze droog.
Deel je reactie