Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Tomatensoep à la Johan
Heerlijke verse tomatensoep à la Johan! Mijn man is een groot liefhebber van soep en dan vooral van verse tomatensoep. Blijkbaar is smaak erfelijk, want ook onze dochter is er gek op! Deze zelfgemaakte verse tomatensoep is de specialiteit van mijn man.
Ingrediënten
- 12 grote tomaten
- 2 tot 6 tenen knoflook (naar eigen smaak)
- Handvol verse basilicumblaadjes
- Paar takjes tijm, alleen de blaadjes
- 1 el gedroogde oregano
- 1 rood pepertje
- Halve liter runderbouillon, zelfgemaakt of van 1 runderbouillontablet (je hoeft niet alles te gebruiken)
- Olijfolie
- Handvol pastaschelpjes voor in de soep
Verder nodig
Diep bakblik, blender
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de tomaten en het pepertje doormidden en leg ze in een diep bakblik met de snijkant naar beneden. Leg onder iedere tomaat een blaadje basilicum.
Pel de knoflookteentjes en verdeel deze eroverheen. Verdeel de blaadjes tijm en oregano erover en besprenkel alles met wat olijfolie. Bak de tomaten ongeveer 15 tot 20 minuten of totdat ze zacht zijn.
Verwijder de velletjes en pureer alle ingrediënten samen met het vrijgekomen vocht in de blender.
Giet de tomaten in een pan en voeg net zoveel bouillon toe, totdat de soep de gewenste dikte heeft.
Breng de soep aan de kook en voeg een handje pastaschelpjes toe. Zet het vuur lager en verwarm totdat de pasta beetgaar is. Serveer de soep met stokbrood besmeerd met kruidenboter uit de oven.
Eet smakelijk!
Mannenvoer, Voorgerechten, Hoofdgerechten, Budgetrecepten, Soeprecepten
om 11:18
Ik zie het pepertje nergens meer terug komen?
De tomaten gaan nu de oven in! Ben benieuwd
om 12:20
Oeps … Staat er nu bij Elisa. Tegelijk met de tomaat. Bedankt voor je reactie! Ben benieuwd … 🙂
om 12:57
Ik kon de peper er nog even bijgooien in de oven. Soep is erg lekker!!
om 14:09
Ah, toppie! 🙂
om 23:16
Heb vandaag deze soep gemaakt,heerlijk.Aangezien we in Frankrijk overal crème fraiche aan toe voegen, deed ik hier nog een flinke toef crème fraiche vermengd met veel gehakte verse basilicum uit mijn kruidentuin,bovenop.
om 09:32
Mmmm, klinkt goed Tessa!
om 13:43
Hoi, hij is lekker! Net gemaakt op deze druilerige herfstdag. 1 dingetje: je teentjes knoflook kloppen niet, op de foto staan er 6, in je recept 2. Ik heb je foto aangehouden. Bedankt weer voor dit lekkers.
om 14:28
Bedankt voor je reactie Margo, ik heb het aangepast! 🙂
om 17:00
Hoi Annemiek, afgelopen week deze soep gemaakt, en wat smaakte hij overheerlijk! Mijn moeder is gek op tomatensoep en wilde haar verrassen. Wat was ze blij! Dankjewel.
om 17:03
Dat zal Johan leuk vinden! Ik zal het doorgeven. Bedankt!
om 20:52
Héél erg lekker! Ik heb er de (voet)ballen van de groentesoep bij gedaan die ik eerst zachtjes heb gekookt in de runderbouillon. Ipv de mosterd en peterselie heb ik een tl. pikante paprikapoeder gebruikt en een paar druppeltjes worchestersaus voor het gehakt, en paneermeel ipv brood en melk.
Helemaal lekkere Oranje soep dus voor vandaag met goed resultaat 😉
om 10:25
Hoi Nicole,
Wat een goed idee, deze soep voor de voetbalwedstrijd. En dan winnen ze ook nog eens… Dubbel genieten!!
om 15:00
heeeerlijk deze soep van eigen verse tomaten uit de tuin,dank je wel voor het recept
om 09:22
Graag gedaan! 🙂