Ingrediënten
- 150 g fijne kristalsuiker
- 150 g zachte ongezouten roomboter + extra om bakvorm in te vetten
- 1 tl vanille-extract
- 3 (m) eieren, op kamertemperatuur
- 150 g bloem
- 5 g bakpoeder (je kunt ook zelfrijzend bakmeel gebruiken ipv bloem, dan mag je het bakpoeder weglaten)
- Snufje zout
- 10 stuks verse vijgen, in vieren gesneden
- Handje geschaafde amandelen
- 1 el rode jam (bijv. vijgen-, frambozen-, of kersenjam) om te bestrijken
Verder nodig
- Brownie bakvorm (die van mij is 31 x 19,5 cm)
- Elektrische handmixer
- Bakspatel
- Fijne zeef
- Kwastje om te bestrijken
om 07:07
Moeten de vijgen geschild worden?
om 17:00
Nee hoor, je hoeft de vijgen niet te schillen.
om 14:00
voor mij geen vijgen, maar zou het ook met pruimen of nectarines kunnen?
om 16:37
Jazeker, dat kan ook!
om 14:01
Zou het ook met gewelde gedroogde vijgen gaan???
om 18:30
Dat geeft wel een andere smaak, maar het kan zeker.
om 13:27
ik heb zelf een heteluchtoven, op hoeveel graden moet de cake dan gebakken worden.
groetjes.
om 12:07
Hoi Lenie, hetelucht op 145 graden.