Vijgenchutney

Met een prachtige vijgenboom in de tuin die jaarlijks garant staat voor een flinke vijgenoogst kunnen vijgenrecepten op KL natuurlijk niet uitblijven. Het zijn heerlijke snoepjes om zo uit het vuistje te eten, maar je kunt ze ook verwerken in gerechten. Na het maken van vijgenjam had ik de smaak te pakken en maakte ik deze vijgenchutney. Deze chutney heeft een goede zoet-zuurbalans en is lekker zacht van smaak. Echt een aanrader! Heerlijk om te serveren bij een kaasplankje. Het recept is van David Lebovitz en vond ik hier.

De chutney is na 2 dagen pas goed in smaak ontwikkeld. Bewaard op een koele, donkere plek blijft hij zeker enkele maanden goed. Na opening is hij beperkt houdbaar in de koelkast. 

Basisrecepten, Hartige keuken, Seizoensrecepten, Zomerrecepten

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

(7 stemmen)
2 reacties

Deel je reactie

  1. Rachel

    Sinds wij tijdens een etentje bij een restaurant kennis hadden gemaakt met vijgenchutney, was het een uitdaging om dit zelf een keer te maken. Vandaag jou recept gevonden en gelijk de keuken in gegaan en inmiddels vijf potjes met homemade vijgenchutney kunnen maken.
    De chutney is heerlijk en mijn man heeft zitten smullen. Hartelijk dank voor dit recept!!

    1. Superleuk om te hore Rachel! 🙂

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde