Ingrediënten
Voor ca. 3 potten à 300 ml
- 1 el zonnebloemolie
- 1 rode ui, gepeld en fijngesnipperd
- 2 cm verse gember, geschild en fijngeraspt
- 120 g bruine basterdsuiker
- 125 ml appelcider-, of frambozenazijn
- 1 citroen, sap en schil fijngeraspt
- 100 g rozijnen, of ander gedroogd fruit
- 1,5 tl mosterdzaad
- 1 kaneelstokje
- Snufje zout
- Snufje gemalen kruidnagel
- 500 g verse, schoongemaakte (kroontje eraf, eventueel geschild en in kleine stukjes gesneden) vijgen, of gedroogde en gewelde vijgen
Verder nodig
- Kookpan met dikke bodem
- 3 schoongemaakte (met heet water en soda of in de vaatwasser) potten met deksel à 300 ml
om 20:11
Sinds wij tijdens een etentje bij een restaurant kennis hadden gemaakt met vijgenchutney, was het een uitdaging om dit zelf een keer te maken. Vandaag jou recept gevonden en gelijk de keuken in gegaan en inmiddels vijf potjes met homemade vijgenchutney kunnen maken.
De chutney is heerlijk en mijn man heeft zitten smullen. Hartelijk dank voor dit recept!!
om 10:06
Superleuk om te hore Rachel! 🙂