Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Vis en papillotte (in een papiertje)
Vis en papillotte betekent niets anders dan vis bereiden in een papiertje. Het is snel klaar, gezond en ontzettend lekker! In de zomer kun je deze vispakketjes ook prima op de barbecue bereiden.
Je kunt eindeloos met dit recept variëren. Voeg bijvoorbeeld fijngesneden groenten toe. Vervang de kruidenboter door boursin, de witte wijn door visbouillon en serveer de pakketjes met aardappelpuree, pasta of rijst. Wil je een balansdag houden serveer dan alleen het pakketje vis.
Ingrediënten (2 personen)
- 2 stuks visfilet naar keuze, diepvries of vers
- 8 stuks grote gepelde garnalen, diepvries of vers
- 12 stuks cherrytomaten
- 4 olijven, in plakjes gesneden
- 1 eetlepel kappertjes
- Kruidenboter, kant en klaar of zelfgemaakt
- Klein beetje witte wijn
- 1 citroen, gewassen en in dunne plakken gesneden
- Zout en peper
- Gedroogde italiaanse kruiden
Verder nodig
Ovenschaal, aluminiumfolie of bakpapier
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg 2 vellen bakpapier of aluminiumfolie (leg dan een aantal vellen op elkaar) op het werkblad. Leg op ieder vel papier een visfilet en bestrooi met zout en peper. Beleg met plakjes citroen. Verdeel over ieder pakketje de helft van de garnalen, olijven, kappertjes en tomaten. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel over beide pakketjes een plakje kruidenboter en wat italiaanse kruiden.
Vouw de pakketjes bijna dicht en schenk er nog een klein beetje witte wijn bij. Er mag nog een hele kleine opening zijn waardoor de stoom kan ontsnappen. Leg de pakketjes in een ovenschaal en schuif in de oven. Houd voor diepvriesvis ongeveer 20 tot 25 minuten aan en voor verse vis 10 tot 15 minuten.
Eet smakelijk!
Themarecepten, Barbecuerecepten, Hoofdgerechten, Slanke recepten, Visrecepten
om 11:42
Het enige. bezwaar zijn de garnalen die worden zo taai ,je kunt ze beter later apart erbij doen
om 19:12
Leuk plaatje,maar ook zelf bereid?
Na 15 min in een voorverwarmde oven en schaal op 200 gr nog rauw van binnen!
Moet zeker 25 min!
Dus geen goede instructie op de site.
om 22:45
Vandaag dit gerecht gemaakt….heerlijk, echt een succes!! Ga ik zeker voor onze vrienden maken!
om 18:32
Leuk om te horen Trudi-Marie!