Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Vispakketje uit de oven of stoompan
Dit heerlijke vispakketje met knapperige wortel en lente-ui is lekker licht en gezond. Je kunt het pakketje bereiden in de stoompan, of in de oven. De toegevoegde smaakmakers zoals gember, knoflook en sojasaus vormen een verrukkelijke Kantonese saus. Het meeste werk van dit gerecht is het julienne snijden van de groenten, maar het resultaat maakt dat werk meer dan waard.
Ingrediënten
- 2 kabeljauwfilets (vers, geen diepvries!) à 150 g
- 1/2 wortel, geschrapt en julienne* gesneden
- 2 lente-uitjes, over de lengte opensnijden, daarna julienne snijden
- Stukje verse gemberwortel, geschild en geraspt
- 1 grote knoflookteen, geraspt
- 4 el sojasaus
- 2 el rijstazijn
- 1 el sesamolie
*Julienne = in lange, dunne reepjes (lucifers) snijden
Verder nodig
- Stoompan en bakpapier, of bakblik en aluminiumfolie (bakpapier kan scheuren, waardoor alle sappen uit het pakketje verloren gaan)
Bereiding
Breng een pannetje met water aan de kook, voeg de julienne gesneden wortel toe, wacht tot het water opnieuw kookt en kook de wortel dan nog een minuut verder.
Gebruik je net als ik een stoommandje, zet deze dan op een grote wok met hierin een bodempje water. Breng het water aan de kook. Gebruik je de oven, verwarm deze dan voor op 200 graden.
Leg de kabeljauw op een vel bakpapier, of een dubbele laag aluminiumfolie en verdeel de wortel, lente-ui, gember en knoflook eroverheen. Verdeel over ieder stuk vis 2 eetlepels sojasaus, 1 eetlepel azijn en een halve eetlepel olie.
Vouw de pakketjes naar boven dicht, zodat er geen vocht uit kan lopen. Leg de pakketjes in de stoompan op een bord, of in de oven op het bakblik. Sluit de stoompan af met de deksel en stoom de vispakketjes in circa 5 minuten gaar, afhankelijk van de dikte van de visfilets. Reken in de oven ongeveer 7 tot 10 minuten.
Serveer de vispakketjes met wat gekookte rijst.
Eet smakelijk!
Wereldgerechten, Aziatische recepten, Hoofdgerechten, Slanke recepten, Snelle recepten, Visrecepten
om 12:09
Dit staat vanavond op tafel……… Prachtig recept! Thanks
om 20:06
Graag gedaan Marleen! Eet smakelijk. 🙂