Ingrediënten
- 1 afbak panini
- 6 plakken jong belegen kaas
- 120 g mager rundergehakt
- 1 ui, fijngesnipperd
- 1 tl sambal oelek
- 1 el ketjap manis
- Zout en peper uit de molen
- Olie om in te bakken
De vlamtosti kennen we allemaal wel. Toch? Een tosti met heet gekruid gehakt en kaas. Ik ben er dol op! Omdat ik nog een restje gehakt in de koelkast had liggen en een afbak panini in de kelderkast besloot ik als lunch een vlam panini te maken! Een heel goed idee kan ik je vertellen! ?
Onderstaand recept is voor één panini maar je kunt hier makkelijk met z’n tweeën van smikkelen. Lekker om te serveren met frisse plakjes komkommer om je mond te blussen. 😉
Merknamen in dit recept/artikel kunnen afkomstig zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes kunnen affiliate links zijn. Voor meer informatie lees onze voorwaarden.
In plaats van sambal oelek kun je ook sambal manis gebruiken. Die is minder heet!
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Snijd de panini open en beleg beide helften met plakjes kaas.
Verhit een koekenpan met een beetje olie en fruit de ui zacht. Voeg het gehakt, de sambal, ketjap en zout en peper toe en roer het gehakt los. Bak op hoog vuur totdat al het vocht verdampt en het gehakt goudbruin is. Verdeel het gehakt over de onderste helft van de panini met bedek met de bovenste paninihelft. Leg de panini op een met bakpapier bekleed bakblik in het midden van de oven en bak circa 5 minuten, of totdat de kaas gesmolten is.
Heb je geen oven? Je kunt de panini ook bakken in wat boter in een koekenpan .
Snijd de panini schuin doormidden en serveer. Lekker met frisse plakjes komkommer.
Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Deel je reactie