Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Vrolijke kindertraktatie – bloemen cupcakes
Deze vrolijke bloemen cupcakes met tweekleurenfrosting maakte ik als traktatie voor mijn dochter haar verjaardag en tevens haar afscheid op de peuterspeelzaal. Na de zomervakantie gaat onze kleine prinses namelijk alweer naar de ‘grote’ school. Wat vliegt de tijd voorbij.
Door magere yoghurt aan het beslag toe te voegen zijn deze cupcakes heerlijk smeuïg en super luchtig!
Ingrediënten (voor circa 25 cupcakes)
Voor de cupcakes
- 250 g zachte roomboter
- 250 g fijne kristalsuiker
- 3 eieren, op kamertemperatuur
- 290 g zelfrijzend bakmeel
- Snufje zout
- 180 ml magere yoghurt
- Eventueel vanillemerg uit een vanillestokje
Voor de tweekleurenfrosting
- 1x basisrecept botercrème
- Enkele druppels rode levensmiddelenkleurstof
- Klein scheutje grenadinesiroop of andere roze aanmaaksiroop
- Eetbare bloemen om te versieren (ik gebruikte eetbare decoratie bloemen van Dr. Oetker en viooltjes uit de tuin) en andere cupcake versiering.
Verder nodig
Bakblik voor cupcakes, circa 25 stuks cupcake papieren vormpjes, ijsschep, spuitzak met spuitmond, vershoudfolie
Bereiding
Bereid het cupcakebeslag volgens dit recept (vervang de melk door de yoghurt). Verwarm de oven voor op 180 graden en doe de papieren vormpjes in het bakblik.
Schep in ieder vormpje ongeveer een ijsschep met cupcakebeslag (de vormpjes moeten niet helemaal met beslag gevuld zijn, maar wel voller dan in dit recept).
Bak de eerste lading cupcakes in het midden van de oven in circa 15 minuten gaar.
Haal de cupcakes voorzichtig uit het bakblik en laat ze afkoelen op een rooster. Bak de volgende lading cupcakes en herhaal tot al het beslag op is.
Maak ondertussen, als de cupcakes afkoelen, de botercrème volgens dit recept. Verdeel de botercrème in tweeën. Klop door de ene helft de kleurstof en siroop, totdat de crème de gewenste roze kleur heeft.
Leg een groot stuk vershoudfolie op het aanrecht en verdeel beide crèmes in een lange streep naast elkaar op het folie.
Rol het folie zo strak mogelijk op en draai de uiteinden als een toffee dicht.
De botercrème moet voor gebruik zacht, maar wel stevig zijn. Als de botercrème te zacht is geworden, laat hem dan iets opstijven in de koelkast. Doe de toffe in een spuitzak met spuitmond en trek het uiteinde van het folie uit de spuitmond.
Knip het folie uiteinde af en spuit rozetjes op de (helemaal afgekoelde) cupcakes. Versier met de eetbare bloemen en eventueel andere versiering. Serveer de cupcakes op een mooie serveerschaal.
Enjoy!
Kinderrecepten, Themarecepten, Zoete recepten, Gebakrecepten
Deel je reactie