Ingrediënten
- 2 wafels (gemaakt met dit recept)
- 1/2 friszoete appel, geschild en in blokjes gesneden
- 1 el boerenjongens, uitgelekt
- 1 tl kaneelpoeder
- 1 tl (vanille)suiker
- Een dot lobbig geslagen slagroom om erbij te serveren
Dol op appeltaart bij de koffie? Ik wel! het liefst een grote punt met een flinke toef verse slagroom erbij. Maar in plaats van appeltaart kun je ook eens deze appeltaart wafels maken. Wij aten ze onlangs als ontbijt, maar ze smaken net zo lekker bij de koffie!
Dit is een supermakkelijk recept. De blokjes appel met boerenjongens, suiker en kaneel serveer je op de warme wafels. Natuurlijk mag ook hier de toef slagroom niet ontbreken! Indien gewenst kun je de appel ook even kort aanbakken in een klontje roomboter met kaneel en op het laatste moment wat (vanille)suiker of honing toevoegen om de appel te karameliseren. Dat is iets meer werk, maar ook erg lekker!
Herfstrecepten, Menu, Seizoensrecepten, Wereldgerechten, Hollandse recepten, Ontbijtrecepten
Merknamen in dit recept/artikel kunnen afkomstig zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes kunnen affiliate links zijn. Voor meer informatie lees onze voorwaarden.
Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Deel je reactie