Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Waldorfsalade
Eindelijk kan ik hem van mijn nog-te-koken-lijst afstrepen: klassieke waldorfsalade! Een knapperig, frisse salade met stukjes appel, bleekselderij, druiven en walnoot. Ik maak de salade aan met een romige dressing op basis van Turkse yoghurt in plaats van mayonaise. Tijd om schaamteloos te genieten!
Salade / lunch / bijgerecht voor 2 personen — 10 minuten
Ingrediënten
- 2 appels, julienne gesneden
- 1 citroen, alleen het sap
- 1 stengel bleekselderij, in smalle plakjes gesneden
- Handje rode, pitloze druiven
- Handje walnoten
Voor de dressing
- 1 el Turkse yoghurt
- 1 tl crème fraîche
- 1 tl honing
- Drupje walnootolie
Bereiding
Was de appels en snijd in plakken. Snijd de plakken in smalle staafjes. Besprenkel de appel met wat citroensap. Was de bleekselderij en verwijder de buitenste ‘harde’ draden. Snijd in smalle plakjes. Meng de appel, bleekselderij, walnoten en druiven in een kom.
Klop een dressing van de yoghurt, crème fraîche, honing en walnootolie en meng dit voorzichtig door de salade.
Eet smakelijk!
Themarecepten, Wereldgerechten, Amerikaanse recepten, Picknickrecepten, Lunchrecepten, Salades
om 13:27
Vraagje: hoelang van tevoren kan ik deze salade klaarmaken? Ik wil m namelijk meenemen naar m’n werk als lunch!
om 11:32
Hoi Ellen, je kunt hem rustig al een dag van tevoren of ’s ochtends maken.
om 15:31
Gisteren hebben we de salade gemaakt
Hij was goed gelukt en smaakte heerlijk
om 16:15
Fijn om te horen dat hij gesmaakt heeft Caroline! 🙂
om 21:32
Dit is geen waldorfsalade, noem het dan ook niet zo
om 07:59
Blijft een toppertje hé. Ik maak het ook regelmatig met knolselder in blokjes en onder de dressing doe ik wat tomaten ketchup. Groetjes.
om 09:39
Mmmm, klinkt goed Joke. Bedankt voor de tip! 🙂