Walnotentaart

Tijdens onze vakantie vorig jaar in de Dordogne proefde ik voor het eerst een walnotentaart en ik was op slag verliefd op deze lekkernij. Nu wij zelf ook een walnotenboom in onze tuin hebben die elk jaar garant staat voor een overvloedige oogst vond ik het tijd worden om zelf een walnotentaart te bakken. Ik ben blij want het resultaat is net zo lekker als de Franse variant!

Herfstrecepten, Seizoensrecepten, Winterrecepten, Zoete recepten, Gebakrecepten

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

(7 stemmen)
10 reacties

Deel je reactie

  1. Willemiek

    Kun je ook zelfrijzend bakmeel gebruiken in plaats van bloem?

    1. Hoi Willemiek, zelfrijzend bakmeel gaat rijzen en dat wil je natuurlijk niet voor de bodem. Beter kun je dus bloem gebruiken.

  2. Rozanne

    Kan hij ook zonder de likeur?

    1. Ja hoor Rozanne, dat kan, maar de likeur geeft wel echt iets extra’s. 😉

      1. Carolyn Börger

        hij staat in de oven, ben benieuwd. Ik miste de honing bij bereiding uitleg maar heb het er doorheen gedaan bij de vulling. Het lijkt me erg lekker! groetjes

        1. Hoi Carolyn, de honing moet inderdaad door het walnotenmengsel, ik heb het er bijgezet. Bedankt voor je reactie en veel smulplezier! 🙂

    2. André

      Hoe dik moet die bodem ongeveer zijn?

      1. Ongeveer 1 cm, maar komt niet zo nauwkeurig.

        1. Ik zou de vulling willen gebruiken in kleine taartjes, kan ik de baktijd inkorten?

          1. Hoi Joan, Ik denk idd dat je ze dan iets korter kunt bakken.

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde