Ingrediënten
- 450 ml volle melk
- 50 ml slagroom
- Snuf zeezout uit de molen
- 110 g extra pure chocolade
- Mini marshmallows
- Cacaopoeder, optioneel om te bestrooien
Als de wind waait door de bomen en het buiten koud en guur is, smaakt er niks zo lekker als een mok hartverwarmende chocolademelk. Ella-Marie en ik zijn er dol op! Met speculaasjes om erin te soppen, of deze heerlijke variant met mini marshmallows die zachtjes smelten bovenop de hete chocolademelk.
Dit recept is voldoende voor 2 middelgrote mokken. Zie ook onderstaande tips!
Kinderrecepten, Seizoensrecepten, Themarecepten, Winterrecepten, Kerstrecepten, Sinterklaas recepten, Drankrecepten, Zoete recepten, Chocoladerecepten
Merknamen in dit recept/artikel kunnen afkomstig zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes kunnen affiliate links zijn. Voor meer informatie lees onze voorwaarden.
Tip 1: De chocolademelk wordt vanzelf iets zoeter door de marshmallows. Vind je de chocolademelk toch te bitter, dan kun je tijdens het verwarmen van de melk een schepje vanillesuiker toevoegen. In plaats van marshmallows kun je de chocolademelk ook serveren met een dot lobbige slagroom.
Tip 2: Hou je van kruidige chocolademelk? Je kunt ook een kaneelstokje in de melk meeverwarmen, of voeg een snuf gedroogde chilivlokken toe voor wat extra pit.
Tip 3: Adults only? Een scheut rum of whiskey door de chocolademelk is ook erg lekker!
Hak de chocolade in kleine stukjes (des te sneller zal hij smelten). Verwarm de melk, slagroom en snuf zout al roerend in een steelpannetje. (Als je suiker wilt toevoegen doe je dit er nu ook bij.) Voeg de gehakte chocolade en snuf zeezout toe aan de warme melk en verwarm al roerend verder tot alle chocolade is gesmolten.
Schenk de hete chocolademelk in twee mokken en strooi er wat mini marshmallows overheen. Bestrooi eventueel nog met cacaopoeder en serveer direct.
Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Deel je reactie