Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Weekmenu 1-2023
Een eetplanning maken voor een hele week kan lastig zijn, maar levert vooral voordeel op. Zo is het is vaak voordeliger om één keer per week boodschappen te doen, dan meerdere keren. Bovendien is het stressvol om elke dag te moeten bedenken wat je ’s avonds wilt eten. Maar hoe vul je nou zo’n weekmenu? Pak je pen en boodschappenbriefje erbij en laat je inspireren door ons nieuwe (en eerste van het jaar!) weekmenu 1-2023. Hiermee zet je elke dag een lekkere en gevarieerde maaltijd op tafel.
Tip! Gebruik deze handige maaltijdplanner en notitie-boodschappenbriefje om je weekmenu te noteren en de boodschappen op te schrijven.
In dit nieuwe weekmenu 1-2023
Ma: Jachtsauspannetje met kip, sperziebonen en champignons
Di: Couscoussalade met tonijn
Wo: Broccoli pannetje met gehakt en kaassaus
Vr: Kapsalon met paddenstoelenshoarma
Za: Italiaans stoofvlees met pancetta en rode wijn
Maandag
Jachtsauspannetje met kip, sperziebonen en champignons
Een heerlijk jachtsauspannetje met kip, spekjes, sperziebonen en champignons. Lekker om te serveren met witte rijst, pasta of aardappels. Voor een compleet eenpansgerecht kun je tegelijk met de champignons ook voorgekookte krieltjes toevoegen en deze in de saus meegaren. In plaats van kip kun je ook ander vlees kiezen, of maak hem vegetarisch.
Dinsdag
Couscoussalade met tonijn
Deze couscoussalade is snel gemaakt en ideaal voor een doordeweekse dag. Tonijn uit blik smaakt heerlijk in deze salade maar je kunt ook verse tonijn gebruiken die je kort op hoog vuur bakt en bovenop de salade legt. Serveer als hoofdgerecht eventueel met wat knapperig brood erbij.
Woensdag
Broccoli pannetje met gehakt en kaassaus
Een makkelijk eenpansgerecht met broccoli, tomaat, gehakt en kaassaus. Lekker om te serveren met gekookte rijst, pasta of gebakken aardappels.
Donderdag
Bloemkoolsoep met chorizo
Snel een voedzame en gezonde maaltijd op tafel zetten? Deze bloemkoolsoep met krokante chorizo is een goed idee! Serveer als lunch of hoofdgerecht met wat knapperig stokbrood erbij.
Vrijdag
Kapsalon met paddenstoelenshoarma
Een vegetarische kapsalon maken? Goed idee. Van oesterzwammen kun je heerlijke shoarma maken! Onze dochter houdt nog niet zo van paddenstoelen, maar Johan en ik vinden deze kapsalon met paddenstoelenshoarma heerlijk. Probeer hem zelf en laat me weten wat je ervan vindt. Ik ben heel benieuwd.
Zaterdag
Italiaans stoofvlees met pancetta en rode wijn
Ik heb inmiddels al heel wat stoofvleesrecepten met je gedeeld op KNL en wat mij betreft kunnen er nog veel meer bij. Dit Italiaanse stoofvlees met pancetta en rode wijn is verrukkelijk! Lekker met zelfgemaakte frietjes, romige aardappelpuree, of deze polentafrieten.
Zondag
IJsbergvlaai
Dol op Limburgse vlaai? Deze Limburgse vlaai met gistdeegbodem, banketbakkersroom, abrikozenvulling, slagroom en ‘ijsbergen’ gemaakt van zelfgemaakte meringuebrokken, maak je gewoon zelf! Laat je niet afschrikken door de ingrediëntenlijst en bereiding. Het recept lijkt lang en ingewikkeld maar dat valt reuze mee. Begin wel op tijd, als je er dezelfde dag nog van wilt genieten en lees voor je begint de tips door. Dan kan het niet mislukken!
Deel je reactie