Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Weekmenu 1 2024
“Wat eten we vandaag?” Een dagelijks terugkerende vraag die ons allemaal bezighoudt. Elke vrijdagochtend vind je hier een nieuw weekmenu met lekkere, makkelijke en gezonde recepten voor de hele week. Pak je pen en boodschappenbriefje erbij en ga aan de slag!
Voordeel weekmenu
Een weekmenu is een lijst van maaltijden die voor een hele week zijn gepland. Voordelen van een weekmenu:
- Variatie: Een goed weekmenu zorgt voor variatie in de maaltijden.
- Gezondheid: Een weekmenu kan helpen bij het plannen van gezonde maaltijden en het vermijden van te veel bewerkte producten of ongezonde opties.
- Tijdbesparing: Een weekmenu bespaart tijd en geeft rust, vooral op drukke dagen.
- Budgetbeheer: Een weekmenu kan helpen bij het beheren van je boodschappenbudget, je doet efficiënter boodschappen en minder impulsaankopen.
Schrijf je (gratis) in voor onze nieuwsbrief en mis geen enkel recept meer!
Handig
Gebruik deze maaltijdplanner en dit boodschappenlijstje om je weekmenu te noteren en je boodschappen op te schrijven. Andere weekmenu’s bekijken? Hier vind je alle weekmenu’s op een rij.
Weekmenu 1 2024
Maandag
Groentesoep met gehaktballetjes en pasta
Een goed gevulde groentesoep met gehaktballetjes en pasta. Ik maak een snelle variant met bouillontabletten en gebruik gesneden soepgroenten. Een gezonde en vullende soep ideaal voor een doordeweekse dag.
Dinsdag
Tjap tjoy met kip
Bestel jij ook altijd tjap tjoy bij de Chinees? Dit kleurrijke groentegerecht in een lichte saus van bouillon en oestersaus maak je heel makkelijk zelf. In deze variant voeg ik ook kipfilet toe, die net als de groenten een korte bereidingstijd heeft. Zo zet je dit gerecht lekker snel op tafel! Lekker met rijst of mie.
Woensdag
Bloemkoolschotel met gehaktballetjes
Een heerlijke bloemkoolschotel met gehaktballetjes en kaassaus uit de oven. Terwijl de aardappeltjes, bloemkool en gehaktballetjes garen in de oven, maak jij de kaassaus. Daarna gaat alles in de ovenschaal om te gratineren. Ondertussen dek jij de tafel en dan, smullen maar!
Donderdag
Quiche met pompoen en geitenkaas
Met quiche kun je eindeloos variëren. Deze variant met geroosterde pompoen en zachte geitenkaas is heerlijk. Lekker als lunch of hoofdgerecht met een aangemaakte groene salade.
Vrijdag
Thaise viscurry
Deze geurige Thaise curry is gevuld met lekker veel verse groente en een mix van verschillende soorten vis. Welke vis je gebruikt bepaal je zelf. Koop vis die in de aanbieding is, of gebruik opgespaarde vis uit de vriezer. Haal deze wel een dag van tevoren uit de vriezer en laat hem rustig ontdooien in de koelkast. Lekker met rijst of noedels.
Zaterdag
Gezonde kapsalon
Een slanke en gezonde variant op het frietje kapsalon is deze gezonde kapsalon. In plaats van friet en shoarmavlees gebruik ik groentefriet uit de oven en kipfilet. De knoflooksaus maak ik van Griekse yoghurt. Wij vonden deze variant zelfs lekkerder dan het origineel!
Zondag
Bananenbrood met chocolade en frambozen
Dit bananenbrood met chocolade en frambozen is supermakkelijk om te maken. Je hoeft enkel de natte ingrediënten door de droge ingrediënten te roeren en het beslag in het cakeblik te scheppen. De oven doet de rest!
Deel je reactie