Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Weekmenu 10-2022
Een boodschappenbriefje maken voor een nieuwe eetweek, maar vind je het lastig om weer iets nieuws te bedenken? Laat je inspireren door ons weekmenu met lekkere en gevarieerde maaltijden voor elke dag en iets lekkers voor in het weekend. Omdat het volgende week de nationale Week Zonder Vlees & Zuivel is heb ik bij sommige recepten een vega variant opgeschreven. In recepten waar ik zuivel gebruik kun je dit eenvoudig achterwege laten, of vervangen door bijv. soja- of kokosmelk. Kaas kun je gewoon achterwege laten of vervangen door een plantaardig alternatief als je dit wilt.
In dit nieuwe weekmenu:
Ma: Witlofstamppot met kaas, appel en walnoot
Di: Marokkaanse linzensoep
Wo: Pindasauspannetje met vega gehaktballetjes en boontjes
Vr: Courgettepizza met bloemkool
Za: Pompoenburger met blauwe kaas
Tip! In de KL-shop vind je (naast ons kookboeken!) deze maaltijdplanner en boodschappenlijstje. Handig om je eigen eetplanning te maken en je boodschappen op te schrijven!
Maandag
Witlofstamppot met ham en kaas
Een keer wat anders dan witlof met ham en kaas uit de oven? Probeer deze witlofstamppot met ham, kaas en een vleugje kerrie eens. Vega variant: vervang de ham door blokjes appel en walnoot.
Dinsdag
Marokkaanse linzensoep
Tijd voor een soepie. Deze Marokkaanse linzensoep is goed gevuld met pompoen en aardappel en heeft een warme, kruidige smaak. Lekker met een lepel frisse yoghurt.
Woensdag
Pindasauspannetje met gehaktballetjes en boontjes
Ik ben dol op maaltijdpannetjes waar je alleen nog wat rijst, aardappels of pasta bij hoeft te koken. Dit pindasauspannetje met gehaktballetjes, paprika en boontjes smaakt heerlijk met witte rijst en frisse ijsbergsla. Of serveer met knapperig afgebakken stokbrood. Vega variant: vervang de gehaktballetjes door vegetarische gehaktballetjes.
Donderdag
Pasta met kip, broccoli en roomsaus
Vroeger maakte ik deze pasta met een zakje kaassaus, maar inmiddels weet ik hoe je die net zo lekker en makkelijk zelf maakt. Deze pasta met kip, broccoli en roomsaus is hier in huize Verweij al jaren een favoriet. Ik weet zeker na het proeven, ook die van jou. Vega variant: laat de kip en het spek gewoon achterwege, je hoeft ze niet te vervangen. Als je het lekker vindt kun je bloemkool toevoegen.
Vrijdag
Courgettepizza met bloemkool en geitenkaas
Pizza is mijn ultieme guilty pleasure. Dit is een verrassende variant met een courgette pizzabodem belegd met bloemkool, spinazie, dadel en geitenkaas. Wellicht niet een combinatie waar je direct aan denkt bij een pizza, maar echt verschrikkelijk lekker. Probeer hem zelf!
Zaterdag
Pompoenburger met hazelnoot & spinazie
Dol op broodje hamburger maar nu eens zonder vlees? Deze vega pompoenburger met blauwe kaas is de absolute bomb! Een robuuste Italiaanse bol belegd met een zelfgemaakte pompoenburger met hazelnoot, spinazie, zoetzure bietjes, avocado en een gebakken ei. Je mist het vlees geen milliseconde!
Zondag
Kwarktaart met mandarijn
Ik ben dol op frisse kwarktaart en op KL vind je inmiddels al heel wat recepten. Deze kwarktaart met mandarijn stijft op in de koelkast en heeft een lichte textuur. Hij smaakt lekker fris en is heel makkelijk om te maken. Vegan variant: vervang de kwark door een plantaardig alternatief voor kwark en de gelatine door agar-agar poeder.
Deel je reactie