Weekmenu 10-2022

Weekmenu 10-2022

Een boodschappenbriefje maken voor een nieuwe eetweek, maar vind je het lastig om weer iets nieuws te bedenken? Laat je inspireren door ons weekmenu met lekkere en gevarieerde maaltijden voor elke dag en iets lekkers voor in het weekend. Omdat het volgende week de nationale Week Zonder Vlees & Zuivel is heb ik bij sommige recepten een vega variant opgeschreven. In recepten waar ik zuivel gebruik kun je dit eenvoudig achterwege laten, of vervangen door bijv. soja- of kokosmelk. Kaas kun je gewoon achterwege laten of vervangen door een plantaardig alternatief als je dit wilt. 

In dit nieuwe weekmenu:

✅Ma: Witlofstamppot met kaas, appel en walnoot
✅Di: Marokkaanse linzensoep
✅Wo: Pindasauspannetje met vega gehaktballetjes en boontjes

✅Do: Pasta met broccoli en roomsaus
✅Vr: Courgettepizza met bloemkool
✅Za: Pompoenburger met blauwe kaas
✅Zo: Kwarktaart met mandarijn

Tip! In de KL-shop vind je (naast ons kookboeken!😋) deze maaltijdplanner en boodschappenlijstje. Handig om je eigen eetplanning te maken en je boodschappen op te schrijven!

Maandag

Witlofstamppot met ham en kaas

Een keer wat anders dan witlof met ham en kaas uit de oven? Probeer deze witlofstamppot met ham, kaas en een vleugje kerrie eens. Vega variant: vervang de ham door blokjes appel en walnoot.

Witlofstamppot met ham en kaas

Dinsdag

Marokkaanse linzensoep

Tijd voor een soepie. Deze Marokkaanse linzensoep is goed gevuld met pompoen en aardappel en heeft een warme, kruidige smaak. Lekker met een lepel frisse yoghurt.

Marokkaanse linzensoep

Woensdag

Pindasauspannetje met gehaktballetjes en boontjes

Ik ben dol op maaltijdpannetjes waar je alleen nog wat rijst, aardappels of pasta bij hoeft te koken. Dit pindasauspannetje met gehaktballetjes, paprika en boontjes smaakt heerlijk met witte rijst en frisse ijsbergsla. Of serveer met knapperig afgebakken stokbrood. Vega variant: vervang de gehaktballetjes door vegetarische gehaktballetjes.

Donderdag

Pasta met kip, broccoli en roomsaus

Vroeger maakte ik deze pasta met een zakje kaassaus, maar inmiddels weet ik hoe je die net zo lekker en makkelijk zelf maakt. Deze pasta met kip, broccoli en roomsaus is hier in huize Verweij al jaren een favoriet. Ik weet zeker na het proeven, ook die van jou. Vega variant: laat de kip en het spek gewoon achterwege, je hoeft ze niet te vervangen. Als je het lekker vindt kun je bloemkool toevoegen.

Pasta met kip, broccoli en roomsaus

Vrijdag

Courgettepizza met bloemkool en geitenkaas

Pizza is mijn ultieme guilty pleasure. Dit is een verrassende variant met een courgette pizzabodem belegd met bloemkool, spinazie, dadel en geitenkaas. Wellicht niet een combinatie waar je direct aan denkt bij een pizza, maar echt verschrikkelijk lekker. Probeer hem zelf!

Courgettepizza met bloemkool en geitenkaas

Zaterdag

Pompoenburger met hazelnoot & spinazie

Dol op broodje hamburger maar nu eens zonder vlees? Deze vega pompoenburger met blauwe kaas is de absolute bomb! Een robuuste Italiaanse bol belegd met een zelfgemaakte pompoenburger met hazelnoot, spinazie, zoetzure bietjes, avocado en een gebakken ei. Je mist het vlees geen milliseconde!

Pompoenburger met blauwe kaas

Zondag

Kwarktaart met mandarijn

Ik ben dol op frisse kwarktaart en op KL vind je inmiddels al heel wat recepten. Deze kwarktaart met mandarijn stijft op in de koelkast en heeft een lichte textuur. Hij smaakt lekker fris en is heel makkelijk om te maken. Vegan variant: vervang de kwark door een plantaardig alternatief voor kwark en de gelatine door agar-agar poeder.

Kwarktaart met mandarijn

Inspiratie, Weekmenu

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

Geen reacties

Deel je reactie

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde