Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Weekmenu 10-2023
Een eetplanning maken voor een hele week kan lastig zijn, maar levert vooral voordeel op. Zo is het is vaak voordeliger om één keer per week boodschappen te doen, dan meerdere keren. Bovendien is het stressvol om elke dag te moeten bedenken wat je ’s avonds wilt eten. Maar hoe vul je nou zo’n weekmenu? Pak je pen en boodschappenbriefje erbij en laat je inspireren door ons nieuwe weekmenu 10-2023. Hiermee zet je elke dag een lekkere en gevarieerde maaltijd op tafel.
Volgende week van 6 t/m 12 maart is de zesde editie van de Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel. Een landelijke campagne om meer aandacht te geven aan duurzamere voedselkeuzes. Wil je hieraan meedoen en de vlees- en visrecepten in dit weekmenu vervangen door een vegetarisch alternatief, kijk dan tussen onze vegetarische recepten.
Tip! Gebruik deze handige maaltijdplanner en notitie-boodschappenbriefje om je weekmenu te noteren en de boodschappen op te schrijven.
In dit nieuwe weekmenu 10-2023
Ma: Jachtschotel
Di: Kip kerrie met sperziebonen
Wo: Gehaktballetjes in tomatensaus
Vr: Gestoomde zalm (uit de Steam Aerofryer)
Za: Loaded fries met curryworst
Maandag
Jachtschotel
Een heerlijke, Hollandse jachtschotel met zacht stoofvlees, wortel, aardappelpuree en appel. Het stoofvlees maak ik al een dag van tevoren. Op de dag zelf hoef je dan alleen de aardappelpuree te maken en de schotel af te bakken in de oven.
Dinsdag
Kip kerrie met sperziebonen
Malse stukjes kippendij en frisse ananas in een romig, zachte kerriesaus; kip kerrie it is! In plaats van kipfilet gebruik ik kippendijfilet. Deze blijft tijdens het koken lekker mals en sappig, echt een aanrader. Lekker met rijst en sperziebonen.
Woensdag
Gehaktballetjes in tomatensaus
Deze gehaktballetjes in tomatensaus zijn een echte familiefavoriet. Iedereen is er dol op. De tomatensaus voor dit gerecht maak je heel makkelijk zelf in minder dan 5 minuten. Lekker met pasta (spaghetti voor meatball spaghetti), gnocchi, gebakken aardappels of frietjes.
Donderdag
Marokkaanse linzensoep
Tijd voor een soepie! Deze Marokkaanse linzensoep is goed gevuld met pompoen en aardappel en heeft een warme, kruidige smaak. Serveer hem met een lepel frisse yoghurt.
Vrijdag
Gestoomde zalm (uit de Steam Aerofryer)
Deze gestoomde zalm met kruidenolie is het tweede recept (eerste recept was deze gestoomde kip met groenten) dat ik maakte in de Steam Aerofryer van Princess en viel wederom in de smaak. Op het automatische visprogramma wordt de zalm eerst gestoomd en daarna kort gegaard op de Aerofry stand waardoor de buitenkant een beetje knapperig wordt. Ik was bang dat de zalm hierdoor droog zou worden maar niets is minder waar. De zalm is juist supersappig! Het recept komt uit het receptenboekje van de Aerofryer, maar omdat ik niet alle ingrediënten in huis had heb ik het iets vereenvoudigd.
Zaterdag
Loaded fries met curryworst
Dol op Duitse curryworst? Ik maakte een lekkere variant op dit gerecht: loaded fries met curryworst. Knapperige ovenfrietjes afgetopt met gebakken braadworst in zelfgemaakte currysaus, gebakken uitjes en paprika. Mmmm, genieten!
Zondag
Stroopwafeltaart
Het is weekend en dus de hoogste tijd om iets lekkers te bakken! Deze stroopwafeltaart met stroopwafelbodem, banketbakkersroom en MonChou-vulling is een echte aanrader! Makkelijk om te maken en verslavend lekker.
Deel je reactie