Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Weekmenu 10 2024
“Wat eten we vandaag?” Een dagelijks terugkerende vraag die ons allemaal bezighoudt. Elke vrijdagochtend vind je hier een nieuw weekmenu met makkelijke en gezonde maaltijden om doordeweeks op tafel te zetten en iets lekkers voor in het weekend. Pak je pen en boodschappenbriefje erbij en ga aan de slag!
Voordeel weekmenu
Een weekmenu is een lijst van maaltijden die voor een hele week zijn gepland. Voordelen van een weekmenu:
- Variatie: Een goed weekmenu zorgt voor variatie in de maaltijden.
- Gezondheid: Een weekmenu kan helpen bij het plannen van gezonde maaltijden en het vermijden van te veel bewerkte producten of ongezonde opties.
- Tijdbesparing: Een weekmenu bespaart tijd en geeft rust, vooral op drukke dagen.
- Budgetbeheer: Een weekmenu kan helpen bij het beheren van je boodschappenbudget, je doet efficiënter boodschappen en minder impulsaankopen.
Schrijf je (gratis) in voor onze nieuwsbrief en mis geen enkel recept meer!
Handig
Gebruik deze maaltijdplanner en dit boodschappenlijstje om je weekmenu te noteren en je boodschappen op te schrijven. Andere weekmenu’s bekijken? Hier vind je alle weekmenu’s op een rij.
Weekmenu 10
Maandag
Ovenschotel met kip en sperziebonen
Een heerlijke ovenschotel met kip en sperziebonen afgedekt met zoete aardappelpuree en kaas. Deze ovenschotel was een grote hit bij ons thuis. De zoete aardappelpuree combineert fantastisch met de licht pittige cajunkip en sperziebonen en maakt de schotel net iets spannender dan met gewone aardappelpuree. Je gratineert hem met kaas in de oven waardoor de bovenkant een heerlijk knapperig kaaskorstje krijgt.
Dinsdag
Bloemkoolsoep
Bloemkool is een gezonde groente waar je alle kanten mee op kunt. Je kunt er ook heerlijke soep van maken. Deze bloemkoolsoep met geroosterde hazelnoten en bieslook is makkelijk om te maken en staat snel op tafel.
Woensdag
Witlofrolletjes met gehakt en spek
Dol op witlof? Probeer deze witlofrolletjes met gehakt omwikkeld met spek en kaas uit de oven. Een leuke variant op de klassieke witlof met ham en kaas uit de oven. De witlofrolletjes worden zachtjes gegaard in een smakelijke roomsaus. Lekker om te serveren met aardappelpuree, rösti, of een gekookt aardappeltje.
Donderdag
Rode linzen dahl
Indiase dahl is een hartverwarmende vegetarische curry gemaakt van gedroogde peulvruchten (linzen, erwten of bonen), kruiden en specerijen. Ik maak hem dit keer met rode linzen. Deze rode linzen dahl is een makkelijk eenpansgerecht dat je kunt serveren met rijst en/of lekker brood zoals naan of roti.
Vrijdag
Pasta met Boursin en zalm
Een lekker pastagerecht op tafel zetten? Deze romige pasta met Boursin en zalm is supermakkelijk om te maken, de oven doet (bijna) al het werk. Jij hoeft alleen de pasta te koken. De zalm, spinazie, cherrytomaatjes en Boursin garen zachtjes in de oven.
Zaterdag
Zelfgemaakte babi pangang
Benieuwd hoe je zelf die heerlijke babi pangang van de Chinees maakt? Dat is helemaal niet zo moeilijk. Deze zelfgemaakte babi pangang smaakt net zo lekker als van de Chinees.
Zondag
Gebakken kwarktaart met rood fruit
Een leuk alternatief voor Amerikaanse cheesecake is de Duitse käsekuchen, ofwel gebakken kwarktaart. Door de kwarkvulling is de taart na het bakken iets lichter en luchtiger van structuur dan de cheesecake met roomkaas. Heerlijk om te garneren met vlaaivulling en vers rood fruit. Een plaatje om te zien en een feest om op te eten!
Deel je reactie