Weekmenu 10 2024

Weekmenu 10 2024

“Wat eten we vandaag?” Een dagelijks terugkerende vraag die ons allemaal bezighoudt. Elke vrijdagochtend vind je hier een nieuw weekmenu met makkelijke en gezonde maaltijden om doordeweeks op tafel te zetten en iets lekkers voor in het weekend. Pak je pen en boodschappenbriefje erbij en ga aan de slag!

Voordeel weekmenu

Een weekmenu is een lijst van maaltijden die voor een hele week zijn gepland. Voordelen van een weekmenu:

  1. Variatie: Een goed weekmenu zorgt voor variatie in de maaltijden.
  2. Gezondheid: Een weekmenu kan helpen bij het plannen van gezonde maaltijden en het vermijden van te veel bewerkte producten of ongezonde opties.
  3. Tijdbesparing: Een weekmenu bespaart tijd en geeft rust, vooral op drukke dagen.
  4. Budgetbeheer: Een weekmenu kan helpen bij het beheren van je boodschappenbudget, je doet efficiënter boodschappen en minder impulsaankopen.
Schrijf je (gratis) in voor onze nieuwsbrief en mis geen enkel recept meer!

Handig

Gebruik deze maaltijdplanner en dit boodschappenlijstje om je weekmenu te noteren en je boodschappen op te schrijven. Andere weekmenu’s bekijken? Hier vind je alle weekmenu’s op een rij.

Weekmenu 10

Maandag

Ovenschotel met kip en sperziebonen

Een heerlijke ovenschotel met kip en sperziebonen afgedekt met zoete aardappelpuree en kaas. Deze ovenschotel was een grote hit bij ons thuis. De zoete aardappelpuree combineert fantastisch met de licht pittige cajunkip en sperziebonen en maakt de schotel net iets spannender dan met gewone aardappelpuree. Je gratineert hem met kaas in de oven waardoor de bovenkant een heerlijk knapperig kaaskorstje krijgt.

Ovenschotel met kip en sperziebonen

Dinsdag

Bloemkoolsoep

Bloemkool is een gezonde groente waar je alle kanten mee op kunt. Je kunt er ook heerlijke soep van maken. Deze bloemkoolsoep met geroosterde hazelnoten en bieslook is makkelijk om te maken en staat snel op tafel.

Bloemkoolsoep

Woensdag

Witlofrolletjes met gehakt en spek

Dol op witlof? Probeer deze witlofrolletjes met gehakt omwikkeld met spek en kaas uit de oven. Een leuke variant op de klassieke witlof met ham en kaas uit de oven. De witlofrolletjes worden zachtjes gegaard in een smakelijke roomsaus. Lekker om te serveren met aardappelpuree, rösti, of een gekookt aardappeltje.

Witlofrolletjes met gehakt en spek 

Donderdag

Rode linzen dahl

Indiase dahl is een hartverwarmende vegetarische curry gemaakt van gedroogde peulvruchten (linzen, erwten of bonen), kruiden en specerijen. Ik maak hem dit keer met rode linzen. Deze rode linzen dahl is een makkelijk eenpansgerecht dat je kunt serveren met rijst en/of lekker brood zoals naan of roti.

Rode linzen dahl

Vrijdag

Pasta met Boursin en zalm

Een lekker pastagerecht op tafel zetten? Deze romige pasta met Boursin en zalm is supermakkelijk om te maken, de oven doet (bijna) al het werk. Jij hoeft alleen de pasta te koken. De zalm, spinazie, cherrytomaatjes en Boursin garen zachtjes in de oven.

Pasta met Boursin en zalm

Zaterdag

Zelfgemaakte babi pangang

Benieuwd hoe je zelf die heerlijke babi pangang van de Chinees maakt? Dat is helemaal niet zo moeilijk. Deze zelfgemaakte babi pangang smaakt net zo lekker als van de Chinees.

Zelfgemaakte babi pangang

Zondag

Gebakken kwarktaart met rood fruit

Een leuk alternatief voor Amerikaanse cheesecake is de Duitse käsekuchen, ofwel gebakken kwarktaart. Door de kwarkvulling is de taart na het bakken iets lichter en luchtiger van structuur dan de cheesecake met roomkaas. Heerlijk om te garneren met vlaaivulling en vers rood fruit. Een plaatje om te zien en een feest om op te eten!

Gebakken kwarktaart met rood fruit

Inspiratie, Weekmenu

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

Geen reacties

Deel je reactie

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde