Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Weekmenu 11-2021
Elke vrijdag delen wij een nieuw weekmenu met lekkere en gevarieerde maaltijden voor elke dag! En natuurlijk wat lekkers voor in het weekend. Laat je inspireren!
Gebruik dit weekmenu ook in combinatie met deze handige maaltijdplanner. Hier kun je alle gerechten noteren die je deze week wilt eten en direct je boodschappenlijstje opschrijven. Handig toch?
In dit nieuwe weekmenu vind je: pasta-ovenschotel met broccoli, gebakken aardappels met spek en eieren, gehaktballen uit de airfryer, kip stroganoff en heerlijke broodjes met gehakt en knoflooksaus. In het weekend geniet je van een club sandwich en als hapje heerlijke gefrituurde uienringen! Ik wens je een smakelijke week toe!
Maandag
Pasta-ovenschotel met broccoli, ham en mais
Ben jij ook zo dol op makkelijke ovenschotels? Dan is dit het gerecht voor jou! Een heerlijke pasta-ovenschotel met broccoli, ham en mais, smeuïg op smaak gebracht met simpele tomatenketchup. Een verrassend lekker gerecht dat ook nog eens erg low budget is.
Dinsdag
Gebakken aardappels met spek en eieren
Een heel simpel gerecht, maar daarom niet minder lekker; deze gebakken aardappels met spek en eieren. Geserveerd met een groene salade is dit een waar feestmaal. Bovendien is het erg makkelijk om te maken, wat de feestpret natuurlijk alleen maar ten goede komt!
Woensdag
Gehaktballen uit de airfryer
Wij gebruiken de airfryer regelmatig om frietjes of snacks in te bakken, maar gehaktballen had ik er nog niet in gemaakt. Op aanraden van mijn schoonmoeder en schoonzus wilde ik het toch eens proberen. Van tevoren had ik niet verwacht dat ze zo lekker zouden zijn: sappig vanbinnen en goudbruin vanbuiten. Bij deze gehaktballen sis het lekker om bijvoorbeeld zelf spinazie á la crème te maken of heerlijk broccoli en bloemkool met kaassaus.
Donderdag
Kip stroganoff met sugarsnaps
Dit is — naast nasi goreng — het favoriete gerecht van manlief: kip stroganoff! Malse stukjes kipfilet in een romige stroganoffsaus met paprika, champignons en sugarsnaps. Feest!
Vrijdag
Turkse broodjes met gehakt, groenten en knoflooksaus
Weinig tijd om te koken maar toch lekker eten? Tegenwoordig vind je in de supermarkt kleine Turkse broodjes die heerlijk zijn om te beleggen. Voor dit snelle hoofdgerecht beleg ik ze met frisse ijsbergsla, gekruid en rulgebakken gehakt met groenten en zelfgemaakte knoflooksaus. PS De laatste tijd maken we ook regelmatig een variant met kleine ciabatta broodjes die we opensnijden en 2 minuten voorbakken in de oven op 200 graden. Ondertussen bakken we rundergehakt rul in een koekenpan met een uitje, knoflook en een verkruimelde bouillontablet. Dan een zak fijngesneden soepgroenten erbij en even meebakken en tot slot smeuïg maken met een scheutje gekruide tomatensaus (bijv. frito of iets anders dat openstaat). Ciabattabroodjes belegen met gehaktmengsel en bestrooien met geraspte kaas. Verder bakken in de oven tot kaas gesmolten is. Lekker met een drizzle van knoflook- en zoete chilisaus en salade. Smullen!
Zaterdag
Club sandwich met eiersalade met gerookte kip
De club sandwich is een van mijn favoriete lunchgerechten die ik graag buiten de deur eet, maar ook graag zelf maak. Hij bestaat meestal uit drie opgestapelde sneetjes brood met beleg ertussen. Dit beleg kan varieëren. Voor deze variant gebruik ik zelfgemaakte eiersalade, avocado en kipfilet. Een heerlijke combi!
Zondag
Gefrituurde uienringen met Ranch dipsaus
In een huis waar veel gekookt wordt zullen uien in de voorraadkast niet snel ontbreken. Het is een onmisbaar basisingrediënt in veel gerechten maar ook de basis voor dit heerlijke hapje: gefrituurde uienringen! Ik serveer er een Amerikaanse Ranch dipsaus bij. Die is lekker romig en fris van smaak en smaakt er heerlijk bij. Het perfecte borrelhapje!
Deel je reactie