Weekmenu 11-2023

Weekmenu 11-2023

Een eetplanning maken voor een hele week kan lastig zijn, maar levert vooral voordeel op. Zo is het is vaak voordeliger om één keer per week boodschappen te doen, dan meerdere keren. Bovendien is het stressvol om elke dag te moeten bedenken wat je ’s avonds wilt eten.

Maar hoe vul je nou zo’n weekmenu? Pak je pen en boodschappenbriefje erbij en laat je inspireren door ons nieuwe weekmenu 11-2023. Hiermee zet je elke dag een lekkere en gevarieerde maaltijd op tafel.

Tip! Gebruik deze handige maaltijdplanner en notitie-boodschappenbriefje om je weekmenu te noteren en de boodschappen op te schrijven.

In dit nieuwe weekmenu 11-2023

✅ Ma: Rodekoolstamppot met appel, geitenkaas en walnoot (vega)
✅ Di: Pasta pesto met kip
✅ Wo: Mexicaans gehaktbrood

✅ Do: Melanzane alla parmigiana (vega)
✅ Vr: Ciabatta pizza met tonijn
✅ Za: Italiaans stoofvlees uit de slowcooker
✅ Zo: Boeren appelcake

Maandag

Rodekoolstamppot met appel, geitenkaas en walnoot

Een heerlijke rodekoolstamppot met frisse appel, zachte geitenkaas en walnoot. Als je de rodekool zelf maakt kun je dit al een dag van tevoren doen. Dan ben je op de dag zelf zo klaar. Je mist het vlees in deze stamppot helemaal niet, maar wil je toch vlees toevoegen, zie dan de tip in het recept.

Rodekoolstamppot met appel, geitenkaas en walnoot

Dinsdag

Pasta pesto met kip

Pasta pesto is toch wel één van mijn favoriete pasta’s. Het is niet voor niks een klassieker. Om het verrukgeluk helemaal compleet te maken, voeg ik ook nog wat in pesto gemarineerde kip toe. Jum!

Woensdag

Mexicaans gehaktbrood

Kleurrijke, pittige gerechten, vol van smaak zijn toch wel typerend voor de Mexicaanse keuken. Dit Mexicaanse gehaktbrood ziet er feestelijk uit en is makkelijk om te maken.

Mexicaans gehaktbrood

Donderdag

Melanzane alla parmigiana

Een heerlijk gerecht uit de Siciliaanse keuken is melanzane alla parmigiana. Een eenvoudige ovenschotel met laagjes gebakken aubergine, tomatensaus en geraspte parmezaan. Eenvoudig en bomvol smaak!

Melanzane alla parmigiana

Vrijdag

Ciabatta pizza met tonijn

Ciabatta is heerlijk om in huis te hebben. Zo is de afbakvariant ideaal om een snelle pizza mee te maken. Met een blikje tonijn uit de voorraadkast en wat verse ingrediënten maak je in een handomdraai deze ciabatta pizza met tonijn. Lekker als lunch, of als hoofdgerecht, eventueel met een kommetje soep erbij. Zie ook de variatietips in het recept.

Ciabatta pizza met tonijn

Zaterdag

Italiaans stoofvlees uit de slowcooker

Dit is een makkelijk recept want je hoeft van tevoren niks aan te braden. Alles gaat rauw in de slowcooker die al het werk voor je doet. Ik serveer dit Italiaanse stoofvlees uit de slowcooker graag met zelfgemaakte frietjes en salade, maar je kunt het ook serveren met gebakken aardappels, aardappelpuree of gekookte pasta.

Italiaans stoofvlees uit de slowcooker

Zondag

Boeren appelcake

Ook zo dol op appeltaart? Probeer deze boeren appelcake eens. Een zachte cake met heerlijke vulling van appel, rozijnen en kaneel!

Boeren appelcake

Inspiratie, Weekmenu

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

Geen reacties

Deel je reactie

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde