Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Weekmenu 11 2024
“Wat eten we vandaag?” Een dagelijks terugkerende vraag die ons allemaal bezighoudt. Elke vrijdagochtend vind je hier een nieuw weekmenu met makkelijke en gezonde maaltijden om doordeweeks op tafel te zetten en iets lekkers voor in het weekend. Pak je pen en boodschappenbriefje erbij en ga aan de slag!
Voordeel weekmenu
Een weekmenu is een lijst van maaltijden die voor een hele week zijn gepland. Voordelen van een weekmenu:
- Variatie: Een goed weekmenu zorgt voor variatie in de maaltijden.
- Gezondheid: Een weekmenu kan helpen bij het plannen van gezonde maaltijden en het vermijden van te veel bewerkte producten of ongezonde opties.
- Tijdbesparing: Een weekmenu bespaart tijd en geeft rust, vooral op drukke dagen.
- Budgetbeheer: Een weekmenu kan helpen bij het beheren van je boodschappenbudget, je doet efficiënter boodschappen en minder impulsaankopen.
Schrijf je (gratis) in voor onze nieuwsbrief en mis geen enkel recept meer!
Handig
Gebruik deze maaltijdplanner en dit boodschappenlijstje om je weekmenu te noteren en je boodschappen op te schrijven. Andere weekmenu’s bekijken? Hier vind je alle weekmenu’s op een rij.
Weekmenu 11
Maandag
Zuurkoolschotel met beenham en ananas
Een heerlijke zuurkoolschotel met laagjes aardappelpuree, zuurkool met beenham en spekjes en friszoete ananas. Je kunt deze schotel heel goed van tevoren maken zodat je hem ’s avonds alleen maar in de oven hoeft te schuiven.
Dinsdag
Roze pastasalade
Het weer voor pastasalades komt er weer aan! 🙂 Maar wat mij betreft kan een lekkere pastaslade het hele jaar door. Deze roze pastasalade met yoghurt, biet en komkommer is romig en lekker fris van smaak. De roze kleur komt door het bietensap. Een prachtige natuurlijke kleurstof die ook nog eens lekker smaakt. Je kunt deze roze pastasalade als lunch, hoofdgerecht, of als bijgerecht bij de barbecue serveren.
Woensdag
Mexicaanse ovenschotel met gehakt
Deze Mexicaanse ovenschotel is gevuld met aardappelschijfjes, gekruid gehakt en Mexicaanse groenten. Door de nacho’s te vervangen door aardappelschijfjes krijgt deze Mexicaanse ovenschotel een kleine Hollandse twist. Lekker om te serveren met plakjes avocado of guacamole, tomaten(salsa) en zure room.
Donderdag
Kip goulash
Een leuke variant op Hongaarse goulash is deze kip goulash. Ik maak er een soort stoofpotje van met kip, paprika en spekjes. Anders dan de echte goulash zet je dit stoofpotje snel op tafel. Lekker om te serveren met gekookte rijst erbij, maar ook een gekookt aardappeltje of zelfs pasta smaken er lekker bij.
Vrijdag
Couscoussalade met tonijn
Een heerlijke maaltijd couscoussalade met verse groenten als peulen en wortel, citroen, dille en tonijn. Je kunt hem maken met zowel tonijn uit blik, of met verse tonijn die je kort even aanschroeit in een grillpan. Lekker om te serveren met wat knapperig stokbrood erbij.
Zaterdag
Cannelloni met spinazie à la crème en ricotta
Deze cannelloni met spinazie, ricotta en bechamelsaus is een echte allemansvriend en makkelijk om te maken. Ik vul de ongekookte canneloni met behulp van een spuitzak. Een fluitje van een cent!
Zondag
Aardbeiengebakjes
Deze aardbeiengebakjes zijn een echte traktatie en heel makkelijk om te maken. De bodem van bladerdeeg suikerschelpen is ingesmeerd met een dun laagje witte chocolade, gevuld met mascarponeroom en afgetopt met zoete aardbeien en aardbeiensaus.
Deel je reactie