Weekmenu 11 2024

Weekmenu 11 2024

“Wat eten we vandaag?” Een dagelijks terugkerende vraag die ons allemaal bezighoudt. Elke vrijdagochtend vind je hier een nieuw weekmenu met makkelijke en gezonde maaltijden om doordeweeks op tafel te zetten en iets lekkers voor in het weekend. Pak je pen en boodschappenbriefje erbij en ga aan de slag!

Voordeel weekmenu

Een weekmenu is een lijst van maaltijden die voor een hele week zijn gepland. Voordelen van een weekmenu:

  1. Variatie: Een goed weekmenu zorgt voor variatie in de maaltijden.
  2. Gezondheid: Een weekmenu kan helpen bij het plannen van gezonde maaltijden en het vermijden van te veel bewerkte producten of ongezonde opties.
  3. Tijdbesparing: Een weekmenu bespaart tijd en geeft rust, vooral op drukke dagen.
  4. Budgetbeheer: Een weekmenu kan helpen bij het beheren van je boodschappenbudget, je doet efficiënter boodschappen en minder impulsaankopen.
Schrijf je (gratis) in voor onze nieuwsbrief en mis geen enkel recept meer!

Handig

Gebruik deze maaltijdplanner en dit boodschappenlijstje om je weekmenu te noteren en je boodschappen op te schrijven. Andere weekmenu’s bekijken? Hier vind je alle weekmenu’s op een rij.

Weekmenu 11

Maandag

Zuurkoolschotel met beenham en ananas

Een heerlijke zuurkoolschotel met laagjes aardappelpuree, zuurkool met beenham en spekjes en friszoete ananas. Je kunt deze schotel heel goed van tevoren maken zodat je hem ’s avonds alleen maar in de oven hoeft te schuiven.

Zuurkoolschotel met beenham

Dinsdag

Roze pastasalade

Het weer voor pastasalades komt er weer aan! 🙂 Maar wat mij betreft kan een lekkere pastaslade het hele jaar door. Deze roze pastasalade met yoghurt, biet en komkommer is romig en lekker fris van smaak. De roze kleur komt door het bietensap. Een prachtige natuurlijke kleurstof die ook nog eens lekker smaakt. Je kunt deze roze pastasalade als lunch, hoofdgerecht, of als bijgerecht bij de barbecue serveren.

Roze pastasalade

Woensdag

Mexicaanse ovenschotel met gehakt

Deze Mexicaanse ovenschotel is gevuld met aardappelschijfjes, gekruid gehakt en Mexicaanse groenten. Door de nacho’s te vervangen door aardappelschijfjes krijgt deze Mexicaanse ovenschotel een kleine Hollandse twist. Lekker om te serveren met plakjes avocado of guacamole, tomaten(salsa) en zure room.

Mexicaanse ovenschotel met gehakt

Donderdag

Kip goulash

Een leuke variant op Hongaarse goulash is deze kip goulash. Ik maak er een soort stoofpotje van met kip, paprika en spekjes. Anders dan de echte goulash zet je dit stoofpotje snel op tafel. Lekker om te serveren met gekookte rijst erbij, maar ook een gekookt aardappeltje of zelfs pasta smaken er lekker bij.

Kip goulash

Vrijdag

Couscoussalade met tonijn

Een heerlijke maaltijd couscoussalade met verse groenten als peulen en wortel, citroen, dille en tonijn. Je kunt hem maken met zowel tonijn uit blik, of met verse tonijn die je kort even aanschroeit in een grillpan. Lekker om te serveren met wat knapperig stokbrood erbij.

Lekker Snel: couscoussalade met tonijn

Zaterdag

Cannelloni met spinazie à la crème en ricotta

Deze cannelloni met spinazie, ricotta en bechamelsaus is een echte allemansvriend en makkelijk om te maken. Ik vul de ongekookte canneloni met behulp van een spuitzak. Een fluitje van een cent!

Cannelloni met spinazie à la crème en ricotta

Zondag

Aardbeiengebakjes

Deze aardbeiengebakjes zijn een echte traktatie en heel makkelijk om te maken. De bodem van bladerdeeg suikerschelpen is ingesmeerd met een dun laagje witte chocolade, gevuld met mascarponeroom en afgetopt met zoete aardbeien en aardbeiensaus.

Aardbeiengebakjes

Inspiratie, Weekmenu

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

Geen reacties

Deel je reactie

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde