Weekmenu #12
Het is zaterdag en dus weer tijd om een nieuw weekmenu met je te delen. In dit weekmenu vind je onder andere twee heerlijke aspergerecepten en een lekkere taart met rabarber. Witte asperges en rabarber zijn typische voorjaarsproducten waar je nu heerlijk van kunt genieten. Volgende week zaterdag is het Bevrijdingsdag en dus deel ik naast een lekker soepje (want zaterdag = soepdag!) ook een lekker oranjehapje. Alvast een heerlijke week toegewenst!
Maandag
Dit blijft een enorm populair recept op KeukenLiefde en ik snap wel waarom. Kleine gehaktballetjes in een romige stroganoffsaus met lekker veel groenten, wie wordt daar nou niet blij van!
Stroganoff-pannetje met gehaktballetjes
Dinsdag
Ik eet graag een maaltijdsalade als avondeten. Het staat snel op tafel en is licht verteerbaar. Bovendien kun je er eindeloos mee variëren en toevoegen wat je op dat moment in de koelkast hebt liggen.
Caesarsalade met kippendij, ei en bacon
Woensdag
Alle ingrediënten voor de klassieke carbonarasaus (ei en parmezaan) heb ik altijd standaard in huis. Voor de pasta gebruik ik wat ik op dat moment in huis heb en in plaats van spek of bacon, gebruik ik ook vaak chorizo. Verder kun je aan dit eenvoudige basisrecept heel makkelijk extra groenten toevoegen zoals doperwten, broccoli, asperges. Experimenteer en maak jouw eigen favoriete variant!
Spaghetti carbonara
Donderdag
Snel, makkelijk en lekker? Maak dit broodje visstick met zelfgemaakte remouladesaus! Iedereen is er dol op.
Broodje visstick met remouladesaus
Vrijdag
Aspergegratin met beenham
Kun jij er ook geen genoeg van krijgen? Ik houd van witte asperges! Deze aspergegratin met beenham en romige bechamelsaus is makkelijk om te maken en verrukkelijk. Lekker met een gekookt of gebakken krieltje.
Zaterdag
Zaterdag is hier altijd een rommeldag. Ella-Marie heeft ’s ochtends altijd een voetbalwedstrijd waar Johan meestal met haar naartoe gaat en ondertussen werk ik thuis wat voor KeukenLiefde en maak ik een grote pan soep voor de lunch. Als je gisteren de aspergegratin gemaakt heb, bewaar je natuurlijk de schillen voor de lekkerste aspergesoep!
Aspergecrèmesoep
Partyknaks
Omdat het vandaag Bevrijdingsdag is mag een lekker borrelhapje niet ontbreken. Met deze partyknaks wordt het feest compleet!
Zondag
Het is weer rabarbertijd! De friszure smaak van rabarber past perfect in gebak en desserts. Deze rabarberkruimeltaart vind ik stiekem nóg lekkerder dan appeltaart. Probeer zelf maar en laat me weten wat je ervan vindt!
Rabarberkruimeltaart
om 20:07
Het ziet er allemaal weer fantastisch lekker uit. De rabarbertaart zal ik beslist eens gaan maken. Dank je wel voor de recepten ( heb ik weer wat inspiratie voor de komende week?)