Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Weekmenu 12-2022
Een boodschappenbriefje maken voor een nieuwe eetweek, maar vind je het lastig om weer iets nieuws te bedenken? Laat je inspireren door ons weekmenu met lekkere en gevarieerde maaltijden voor elke dag en iets lekkers voor in het weekend.
In dit nieuwe weekmenu:
Ma: Spruitjesstamppot met spekjes, brie en walnoot
Di: Kippenbouten uit de oven (met knoflook, citroen en krieltjes)
Wo: Lasagnette uit de pan
Vr: Shakshuka met aubergine en feta
Za: Frikandelbroodje
Tip! In de KL-shop vind je (naast ons kookboeken!) deze maaltijdplanner en boodschappenlijstje. Handig om je eigen eetplanning te maken en je boodschappen op te schrijven!
Maandag
Spruitjesstamppot met spekjes, brie en walnoot
Een heerlijke spruitjesstamppot met uitgebakken spekjes, romige brie en walnoot. Door de spruitjes apart van de aardappels te koken houden ze een frisgroene kleur en lekkere smaak. De zoutige spekjes, romige brie en knapperige walnoten zijn een heerlijke aanvulling en maken er een echt smulfeest van. Dit is een compleet hoofdgerecht maar als je wilt kun je er bijvoorbeeld een gebraden gehaktbal, beenham of hachee bij serveren. Deze smaken er goed bij.
Dinsdag
Kippenbouten uit de oven (met knoflook, citroen en krieltjes)
Gebraden kip uit de oven, wie is er niet dol op! Deze kippenbouten met knoflook, citroen en verse krieltjes is een van mijn favoriete gerechten om te maken als ik weinig zin of tijd heb om te koken, maar toch lekker wil eten. De oven doet bijna al het werk. Een simpele salade erbij is top, maar groene asperges, sperziebonen, broccoli, wortel en peulen smaken er ook heerlijk bij.
Woensdag
Lasagnette uit de pan
Heerlijke lasagnette uit de pan met bolognesesaus en romige buffelmozzarella. Makkelijk om te maken en snel op tafel. Lekker om te serveren met een aangemaakte basissalade. Voor gegratineerde lasagnette uit de oven zie onderstaande tip!
Donderdag
Beef teriyaki met noedels
Een heerlijk wokgerecht dat snel op tafel staat is deze beef teriyaki met noedels, broccoli en paprika. Teriyakisaus kun je kant-en-klaar in een flesje kopen maar zelf maken is veel lekkerder en in een handomdraai (minder dan 2 minuten!) gemaakt. Je kunt hem ook al een dag van tevoren maken en in de koelkast bewaren. Voor dit recept heb je niet alle teriyakisaus nodig. De rest kun je afgedekt in de koelkast bewaren en gebruiken om bijvoorbeeld kip, varkenshaas of zalm in te marineren, of gebruiken als woksaus voor een volgende keer. In een gesloten flesje kun je hem zeker een week in de koelkast bewaren.
Vrijdag
Shakshuka met aubergine en feta
Nog zo’n lekker eenpansgerecht dat snel op tafel staat is deze shakshuka met aubergine en feta. Je kunt de shakshuka als vegetarisch gerecht serveren met knapperig (pita)brood of couscoussalade erbij, of als onderdeel van een maaltijd met bijvoorbeeld gegrilde kip of vis of gebakken gamba’s. Zie ook de variatietip in het recept.
Zaterdag
Frikandelbroodje
Bladerdeeg, frikandellen en curry in huis? Dan maak je dit heerlijke frikandelbroodje in een handomdraai. Bladerdeeg en frikandellen heb ik altijd in de diepvries liggen en curry staat altijd in de koelkast. Een eitje is handig om het bladerdeeg mee te bestrijken, maar als je die niet hebt kun je ook (koffie)melk, of room gebruiken. Ik geef de bereiding voor in de oven en in de airfryer. Allebei met heerlijk resultaat.
Zondag
Brownietaart met M&M’s en pretzels
Deze brownietaart met M&M’s en gezouten pretzels is een feest om te zien en voor je smaakpapillen. Hij is bovendien makkelijk om te maken. Ideaal voor luie bakdag op zondag.
om 16:24
De beef teriyaki met noedels is erg lekker
om 10:40
Leuk om te horen Elsa! 🙂