Weekmenu 12 2024

Weekmenu 12 2024

“Wat eten we vandaag?” Een dagelijks terugkerende vraag die ons allemaal bezighoudt. Elke vrijdagochtend vind je hier een nieuw weekmenu met makkelijke en gezonde maaltijden om doordeweeks op tafel te zetten en iets lekkers voor in het weekend. Pak je pen en boodschappenbriefje erbij en ga aan de slag!

Voordeel weekmenu

Een weekmenu is een lijst van maaltijden die voor een hele week zijn gepland. Voordelen van een weekmenu:

  1. Variatie: Een goed weekmenu zorgt voor variatie in de maaltijden.
  2. Gezondheid: Een weekmenu kan helpen bij het plannen van gezonde maaltijden en het vermijden van te veel bewerkte producten of ongezonde opties.
  3. Tijdbesparing: Een weekmenu bespaart tijd en geeft rust, vooral op drukke dagen.
  4. Budgetbeheer: Een weekmenu kan helpen bij het beheren van je boodschappenbudget, je doet efficiënter boodschappen en minder impulsaankopen.
Schrijf je (gratis) in voor onze nieuwsbrief en mis geen enkel recept meer!

Handig

Gebruik deze maaltijdplanner en dit boodschappenlijstje om je weekmenu te noteren en je boodschappen op te schrijven. Andere weekmenu’s bekijken? Hier vind je alle weekmenu’s op een rij.

Weekmenu 12

Maandag

Romige kip kerrie

Een grote pan romige kip kerrie, geserveerd met witte rijst. Wie maak je daar nu niet blij mee! Deze kip kerrie is goed gevuld met verse groenten als courgette, wortel en paprika. Je hoeft er dus alleen nog wat rijst bij te koken.

Romige kip kerrie

Dinsdag

Broccolisoep

Een kom soep is niet alleen heel erg lekker, het is ook gezond en staat snel op tafel. Ideaal om te maken op een drukke werkdag. Deze romige en fluweelzachte broccolisoep serveer ik met wat knapperige broodcroutons met kaas.

Woensdag

Gehaktballen uit de airfryer

Deze gehaktballen maak je heel makkelijk en snel in de airfryer. Ze worden goudbruin en krokant vanbuiten en blijven lekker sappig vanbinnen. Heerlijk om te serveren met een gekookt of gebakken aardappeltje en groenten.

Gehaktballen uit de airfryer

Donderdag

Plaattaart met spinazie en feta

Een lekkere plaattaart met spinazie, feta en pijnboompitten van het bakblik. Een heerlijke combinatie. Serveer deze plaattaart als hoofdgerecht voor 2 tot 3 personen met een salade erbij.

Plaattaart met spinazie en feta

Vrijdag

Gebakken kabeljauw met mosterdsaus

Dit gerecht maakte mijn oma vroeger toen mijn moeder nog klein was: gebakken kabeljauw met mosterdsaus. Of eigenlijk, ze maakte een witte basissaus en zette de pot mosterd op tafel zodat iedereen zijn eigen mosterdsaus kon maken. Mijn moeder was er dol op. Ik deel hieronder het recept voor een romige mosterdsaus, maar je kunt de mosterd ook weglaten en gewoon de pot op tafel zetten. 😉 Lekker met gekookte krieltjes en gestoofde worteltjes omgehusseld met boter en peterselie.

Gebakken kabeljauw met mosterdsaus

Zaterdag

Frikandelsalon

Deze frikandelsalon is het perfecte zaterdagavondgerecht. De shoarma wordt vervangen door gebakken frikandel en de sla laten we gewoon maar helemaal weg. Het is tenslotte weekend. Je maakt het af met een fijngesnipperd uitje en een drizzle mayo en curry.

Frikandelsalon

Zondag

Bananenbrood met roomkaasglazuur en paaseitjes

Een heerlijk gemarmerd bananenbrood met roomkaasglazuur en paaseitjes. Een leuk idee om over twee weken op de paastafel te zetten, of maak hem gewoon vandaag. Kun je

Bananenbrood met roomkaasglazuur en paaseitjesvast even voorproeven. 😉

Inspiratie, Weekmenu

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

3 reacties

Deel je reactie

  1. Bert

    En wederom eten we gebak op zondag. Dat is toch zeker GEEN gezond en voordelig weekmenu.
    Schei toch eens uit net deze onzin en geef een ECHT weekmenu.
    Prutser.

    1. Dus chefkok BERT kan geen gezond menu uit de duizenden gerechten vinden?
      Overbodig om Keukenliefde een prutser te noemen.Ik vind het geweldig welke
      lekkere gerechten er elke week weer op de site staan. Wat gezond is dat kun je zelf
      wel bedenken ,misschien te moeilijk voor hork BERT.

      1. Dankjewel! 😊

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde