Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Weekmenu 13-2021
Elke vrijdag delen wij een nieuw weekmenu met lekkere en gevarieerde maaltijden voor elke dag! En natuurlijk wat lekkers voor in het weekend. Laat je inspireren!
In dit nieuwe weekmenu vind je: pasta pesto met sperziebonen, kipstoof met snijbonen, ovenschotel met gehakt en spinazie, risotto met rode wijn en kip en een aspergequiche met zalm. In het weekend geniet je van een pittige tuna melt tosti en een heerlijke tiramisutaart! Ik wens je een smakelijke week toe!
Maandag
Pasta pesto met sperziebonen
Een perfect voorbeeld van hoe lekker simpel kan zijn! Deze pasta pesto met sperziebonen en krokant broodkruim als topping zet je binnen 15 minuten op tafel en verrast keer op keer. Snel maken dus! ?
Dinsdag
Snelle kipstoof in romige mosterdsaus
Een heerlijk recept voor snelle kipstoof in romige mosterdsaus. Supermakkelijk om te maken want alles gaat in één pan!
Woensdag
Ovenschotel met gehakt en spinazie
Een heerlijke ovenschotel met aardappelschijfjes, gehakt, courgette, spinazie en pesto. Lekker om te serveren met een frisse tomatensalade.
Donderdag
Risotto met rode wijn en kip
Soms zijn er van die dagen die je snel wilt vergeten. Ik beleef die dagen regelmatig. Je auto start niet, want je bent wéér vergeten de lampen uit te zetten. Je gloednieuwe, hagelwitte trui is na de eerste wasbeurt grauwgrijs geworden. Je bril is weer eens zoek totdat je ‘krak’ hoort, omdat je erop bent gaan zitten. Je lekkere cakejes willen maar niet rijzen, omdat je het bakpoeder vergeten bent. Je haalt dochterlief uit school en regent voor de derde keer in slechts een paar uur tijd kletsnat. Story of my life! Op dat soort dagen is er maar een medicijn: risotto met rode wijn, spek en kip. Dan schijnt ineens de zon en lacht het leven me weer toe!
Vrijdag
Aspergequiche met zalm
Het witte goud is weer verkrijgbaar! Wil je een keer iets anders proberen dan de klassieke bereiding, probeer dan deze hartige aspergequiche met verse zalm eens. Een verfijnd gerecht met klassieke smaken! Je kunt hem warm eten als hoofdgerecht (met een salade erbij) maar ook lauwwarm serveren bij een buffet (of op de paastafel?).
Zaterdag
Pittige tuna melt tosti
De ultieme lunch: zo kun je deze pittige tuna melt tosti met dikgesneden brood, zelfgemaakte pittige tonijnsalade, belegen kaas en romige smeltcheddar wel omschrijven! De tonijnsalade maken we pittig met een lepeltje sambal, bij voorkeur sambal manis. Die is licht pittig en een beetje zoet en geeft de tonijnsalade een lekkere kick! Geserveerd met een frisse groene salade ook prima te serveren als hoofdgerecht.
Zondag
Tiramisutaart
Tijd voor tiramisu! Een vrolijke taartvariant dit keer met krokante bodem, romige mascarponevulling en in koffie en likeur gedipte lange vingers! Lekker om te serveren bij de koffie of thee, of maak hem voor Pasen en garneer met lekkere chocoladeeitjes. Hij misstaat zeker niet op een mooi gedekte paastafel!
Deel je reactie