Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Weekmenu 13-2023
Een eetplanning maken voor een hele week kan lastig zijn, maar levert vooral voordeel op. Zo is het is vaak voordeliger om één keer per week boodschappen te doen, dan meerdere keren. Bovendien is het stressvol om elke dag te moeten bedenken wat je ’s avonds wilt eten.
Maar hoe vul je nou zo’n weekmenu? Pak je pen en boodschappenbriefje erbij en laat je inspireren door ons nieuwe weekmenu 13-2023. Hiermee zet je elke dag een lekkere en gevarieerde maaltijd op tafel.
Tip! Gebruik deze handige maaltijdplanner en notitie-boodschappenbriefje om je weekmenu te noteren en de boodschappen op te schrijven.
In dit nieuwe weekmenu 13-2023
Ma: Ovenpasta met prei en ham
Di: Cordon bleu
Wo: Groentesoep met gehaktballetjes en pasta
Vr: Rösti met zalm en komkommer
Za: Platbrood met pesto, ham en burrata
Maandag
Ovenpasta met prei en ham
Ik ben dol op ovenpasta omdat je er eindeloos mee kunt varieëren. Dit keer maak ik een ovenpasta met romige kaassaus, prei en ham. De mini penne hoef je niet eerst te koken, ze garen net zoals lasagnebladen in de saus in de oven. Makkelijk en lekker!
Dinsdag
Cordon bleu
Aardappel, groente en vlees oftewel een AGV’tje eten wij bijna nooit, maar soms kan ik er echt naar verlangen. Zo’n ouderwetse cordon bleu bijvoorbeeld geserveerd met sperziebonen en een dot romige aardappelpuree. Dat is toch Hollandse kost pur sang! Die enkele keer dat ik het eet, maak ik de cordon bleu wel zelf natuurlijk. Dat is zo makkelijk. Ik laat het je zien. Kijk je mee?
Woensdag
Groentesoep met gehaktballetjes en pasta
Een goedgevulde groentesoep met gehaktballetjes en pasta. Wie houdt er niet van? Ik ga voor een makkelijke en snelle variant door de bouillon te maken van bouillontabletten en ik gebruik gesneden soepgroenten.
Donderdag
Romige groentelasagne met spinazie en courgette
Lasagne is een van mijn favoriete comfort food gerechten. Naast de klassieke lasagne bolognese zijn er veel varianten mogelijk. Deze vegetarische groentelasagne met romige spinazie en courgette bij ons favoriet. Hij is heel eenvoudig om te maken. Lekker met wat frisse cherrytomaatjes erbij.
Vrijdag
Rösti met zalm en komkommer
Een knapperig, gebakken rösti uit de koekenpan gegarneerd met frisse komkommer, gerookte zalm en crème fraîche. Lekker om te serveren als hoofdgerecht, eventueel met een salade erbij. Je kunt ook meerdere kleine röstirondjes bakken in de koekenpan en ze serveren als bijgerecht. Lekker met gebakken vis of kip en doperwten en wortel.
Zaterdag
Platbrood met pesto, ham en burrata
Dit platbrood, rijkelijk belegd met pesto, ham, tomaat en burrata, is een echte traktatie. Serveer met een kom soep als avondeten, of deel hem samen als lunchgerecht. Je kunt naar hartelust variëren met de ingrediënten, afhankelijk van wat je kunt vinden in de winkel. Gebruik het liefst wat dikker platbrood dat je goed kunt beleggen en dat lekker smeuïg is. Voor de echte Italiaanse smaak gebruik je focaccia en vervang je de beenham door mortadella.
Zondag
Tiramisutaart
Tijd voor tiramisu! Een vrolijke taartvariant dit keer met krokante bodem, romige mascarponevulling en in koffie en likeur gedipte lange vingers! Lekker om te serveren bij de koffie of thee, of maak hem voor Pasen en garneer met lekkere chocoladeeitjes. Hij misstaat zeker niet op een mooi gedekte paastafel! PS Houd er bij het maken rekening mee dat hij een nacht in de koelkast moet opstijven.
Deel je reactie