Weekmenu 13-2023

Weekmenu 13-2023

Een eetplanning maken voor een hele week kan lastig zijn, maar levert vooral voordeel op. Zo is het is vaak voordeliger om één keer per week boodschappen te doen, dan meerdere keren. Bovendien is het stressvol om elke dag te moeten bedenken wat je ’s avonds wilt eten.

Maar hoe vul je nou zo’n weekmenu? Pak je pen en boodschappenbriefje erbij en laat je inspireren door ons nieuwe weekmenu 13-2023. Hiermee zet je elke dag een lekkere en gevarieerde maaltijd op tafel.

Tip! Gebruik deze handige maaltijdplanner en notitie-boodschappenbriefje om je weekmenu te noteren en de boodschappen op te schrijven.

In dit nieuwe weekmenu 13-2023

✅ Ma: Ovenpasta met prei en ham
✅ Di: Cordon bleu
✅ Wo: Groentesoep met gehaktballetjes en pasta

✅ Do: Romige groentelasagne met spinazie en courgette (vega)
✅ Vr: Rösti met zalm en komkommer
✅ Za: Platbrood met pesto, ham en burrata
✅ Zo: Tiramisutaart

Maandag

Ovenpasta met prei en ham

Ik ben dol op ovenpasta omdat je er eindeloos mee kunt varieëren. Dit keer maak ik een ovenpasta met romige kaassaus, prei en ham. De mini penne hoef je niet eerst te koken, ze garen net zoals lasagnebladen in de saus in de oven. Makkelijk en lekker!

Ovenpasta met prei en ham

Dinsdag

Cordon bleu

Aardappel, groente en vlees oftewel een AGV’tje eten wij bijna nooit, maar soms kan ik er echt naar verlangen. Zo’n ouderwetse cordon bleu bijvoorbeeld geserveerd met sperziebonen en een dot romige aardappelpuree. Dat is toch Hollandse kost pur sang! Die enkele keer dat ik het eet, maak ik de cordon bleu wel zelf natuurlijk. Dat is zo makkelijk. Ik laat het je zien. Kijk je mee?

Cordon bleu

Woensdag

Groentesoep met gehaktballetjes en pasta

Een goedgevulde groentesoep met gehaktballetjes en pasta. Wie houdt er niet van? Ik ga voor een makkelijke en snelle variant door de bouillon te maken van bouillontabletten en ik gebruik gesneden soepgroenten.

Groentesoep met gehaktballetjes en pasta

Donderdag

Romige groentelasagne met spinazie en courgette

Lasagne is een van mijn favoriete comfort food gerechten. Naast de klassieke lasagne bolognese zijn er veel varianten mogelijk. Deze vegetarische groentelasagne met romige spinazie en courgette bij ons favoriet. Hij is heel eenvoudig om te maken. Lekker met wat frisse cherrytomaatjes erbij.

Romige groentelasagne met spinazie en courgette

Vrijdag

Rösti met zalm en komkommer

Een knapperig, gebakken rösti uit de koekenpan gegarneerd met frisse komkommer, gerookte zalm en crème fraîche. Lekker om te serveren als hoofdgerecht, eventueel met een salade erbij. Je kunt ook meerdere kleine röstirondjes bakken in de koekenpan en ze serveren als bijgerecht. Lekker met gebakken vis of kip en doperwten en wortel.

Rösti met zalm en komkommer

Zaterdag

Platbrood met pesto, ham en burrata

Dit platbrood, rijkelijk belegd met pesto, ham, tomaat en burrata, is een echte traktatie. Serveer met een kom soep als avondeten, of deel hem samen als lunchgerecht. Je kunt naar hartelust variëren met de ingrediënten, afhankelijk van wat je kunt vinden in de winkel. Gebruik het liefst wat dikker platbrood dat je goed kunt beleggen en dat lekker smeuïg is. Voor de echte Italiaanse smaak gebruik je focaccia en vervang je de beenham door mortadella.

Platbrood met pesto, ham en burrata

Zondag

Tiramisutaart

Tijd voor tiramisu! Een vrolijke taartvariant dit keer met krokante bodem, romige mascarponevulling en in koffie en likeur gedipte lange vingers! Lekker om te serveren bij de koffie of thee, of maak hem voor Pasen en garneer met lekkere chocoladeeitjes. Hij misstaat zeker niet op een mooi gedekte paastafel! PS Houd er bij het maken rekening mee dat hij een nacht in de koelkast moet opstijven.

Tiramisutaart

Inspiratie, Weekmenu

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

Geen reacties

Deel je reactie

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde