Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Weekmenu 13 2024
“Wat eten we vandaag?” Een dagelijks terugkerende vraag die ons allemaal bezighoudt. Elke vrijdagochtend vind je hier een nieuw weekmenu met makkelijke en gezonde maaltijden om doordeweeks op tafel te zetten en iets lekkers voor in het weekend. Pak je pen en boodschappenbriefje erbij en ga aan de slag!
Voordeel weekmenu
Een weekmenu is een lijst van maaltijden die voor een hele week zijn gepland. Voordelen van een weekmenu:
- Variatie: Een goed weekmenu zorgt voor variatie in de maaltijden.
- Gezondheid: Een weekmenu kan helpen bij het plannen van gezonde maaltijden en het vermijden van te veel bewerkte producten of ongezonde opties.
- Tijdbesparing: Een weekmenu bespaart tijd en geeft rust, vooral op drukke dagen.
- Budgetbeheer: Een weekmenu kan helpen bij het beheren van je boodschappenbudget, je doet efficiënter boodschappen en minder impulsaankopen.
Schrijf je (gratis) in voor onze nieuwsbrief en mis geen enkel recept meer!
Handig
Gebruik deze maaltijdplanner en dit boodschappenlijstje om je weekmenu te noteren en je boodschappen op te schrijven. Andere weekmenu’s bekijken? Hier vind je alle weekmenu’s op een rij.
Weekmenu 13
Maandag
Traybake met groenten en gekruide kipdijfilet
Een traybake is mijn favoriete gerecht als ik niet zoveel zin of tijd heb om te koken, maar toch lekker en gezond wil eten. Groenten, aardappels, vlees, vis, kip of een vega alternatief mogen allemaal bij elkaar op het bakblik, of in een grote braadslee en worden tegelijk gegaard in de oven. In deze traybake combineer ik verse krieltjes, bloemkool, broccoli en wortel met gekruide kipdijfilets. Een heerlijke combinatie. Indien gewenst kun je er een salade bij serveren.
Dinsdag
Sambal goreng telor met sperzieboontjes
Sambal goreng telor met sperzieboontjes. Sambal goreng telor is een heerlijk Indonesisch gerecht met gekookte eieren in een licht pittige kokossaus met sambal. In deze variant voeg ik ook sperzieboontjes toe. Zo maak je er een heerlijk vegetarisch hoofdgerecht van waar je alleen nog wat rijst bij hoeft te serveren.
Woensdag
Gehaktrollade in aardappeldeegkorst
Een keer iets anders dan een gehaktbal met aardappels en groente? Deze gehaktrollade in aardappeldeegkorst is fantastisch! Je serveert hem op een bedje van gesmoorde prei in spek-roomsaus. Zo lekker.
Donderdag
Krieltjes carbonara met ham en witlof
Vandaag gaan we voor krieltjes carbonara. Anders dan in de klassieke carbonara mag je in dit gerecht het ei laten stollen. De kleine stukjes roerei maken dit gerecht extra lekker. Lekker met gebakken zalm, een stukje vlees, of met een salade. Een lekkere variatie maak je door de ham en witlof te vervangen door uitgebakken spekjes en champignons.
Vrijdag
Rijst bowl met teriyaki zalm
Een heerlijke rijst bowl met sticky teriyaki zalm, luchtige basmatirijst en knapperige groente als komkommer, edamameboontje, wortel en avocado. De teriyakisaus maak je heel eenvoudig en snel zelf. Daar kan geen flesje tegenop.
Zaterdag
Tostada met tonijn
Ken jij de Mexicaanse tostada al? Een knapperig gebakken of gefrituurde tortilla(wrap) die belegd wordt met een lekkere topping. Deze tostada is belegd met een frisse tomatensalsa en tonijn. Makkelijk om te maken en superlekker!
Zondag
Kwarktaart met mango, kokos en limoen
Deze kwarktaart krijgt een tropisch tintje met mango, kokos en frisse limoen. Houd er rekening mee dat hij een nachtje (of minimaal een paar uur) in de koelkast moet opstijven. Omdat het bijna Pasen is garneer ik hem met chocolade-paaseitjes en meringue, zo maak je er eenvoudig een feestelijke paastaart van!
Deel je reactie