Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Weekmenu 14-2022
Een boodschappenbriefje maken voor een nieuwe eetweek, maar vind je het lastig om weer iets nieuws te bedenken? Laat je inspireren door ons weekmenu met lekkere en gevarieerde maaltijden voor elke dag en iets lekkers voor in het weekend.
In dit nieuwe weekmenu:
Ma: Tagliatelle met zalm, spinazie en Boursin-roomsaus
Di: Groenten ketjap met nasi goreng
Wo: Kipgehaktballetjes in zoetzure saus
Vr: Gnocchi met champignonroomsaus en spinazie
Za: Biefstuk met stroganoffsaus en ovenfrietjes
Tip! In de KL-shop vind je (naast ons kookboeken!) deze maaltijdplanner en boodschappenlijstje. Handig om je eigen eetplanning te maken en je boodschappen op te schrijven!
Maandag
Tagliatelle met zalm, spinazie en Boursin-roomsaus
Een heerlijk pastagerecht dat snel op tafel staat is deze tagliatelle met zalm, spinazie en Boursin-roomsaus. Ook lekker met garnalen of kip. Zie de onderstaande variatietips!
Dinsdag
Groenten ketjap met nasi goreng
Deze groenten ketjap is goed gevuld met Chinese kool, wortel, champignons en peulen. Lekker om te serveren met deze eenvoudige nasi goreng. De groenten en hoeveelheden zijn slechts een leidraad. Voeg gerust meer of minder van een bepaalde groente toe, of varieer met andere groente. Alles kan en mag. Let wel op dat je hardere groenten kort voorkookt, zodat alles dezelfde bereidingstijd heeft.
Woensdag
Kipgehaktballetjes in zoetzure saus
Heerlijke kipgehaktballetjes in zoetzure saus met paprika en champignons. Lekker om te serveren met gekookte rijst, maar ook een goed idee met gekookte pasta of gebakken aardappeltjes. Tip voor een doordeweekse dag; als je de kipgehaktballetjes al een dag van tevoren maakt, staat dit gerecht op de dag zelf snel op tafel!
Donderdag
Wrap met vissticks en wortelsalade
Deze wrap met krokante vissticks en zoetzure wortelsalade is niet alleen erg lekker, maar ook heel makkelijk om te maken. Het frisse yoghurtsausje maakt het af. Ben je niet zo dol op vissticks, dan kun je deze wrap ook maken met een krokante kipschnitzel. Vervang het yoghurtsausje dan door een honing-mosterdsausje (zie de tip in het recept). Serveer als lunch voor 2 personen, of als hoofdgerecht voor 1 persoon.
Vrijdag
Gnocchi met champignonroomsaus en spinazie
Deze gnocchi met champignonroomsaus, spinazie en tomaatjes is een heerlijk vegetarisch gerecht, maar je kunt hem ook met kip maken. Zie de variatietips in het recept.
Zaterdag
Biefstuk met stroganoffsaus en ovenfrietjes
Een gebakken biefstukje met stroganoffsaus en frietjes, daar hoef je echt niet voor naar een restaurant. De stroganoffsaus kun je ’s ochtends, of al een dag van tevoren maken. Ook de frietjes kun je van tevoren al snijden, omhusselen met olijfolie, paprikapoeder en rozemarijn en afgedekt in de koelkast bewaren. Zo hoef je moment suprême alleen de biefstuk te bakken, saus op te warmen en de frietjes in de oven te schuiven. Lekker om te serveren met een groene salade.
Zondag
Hollandse appeltaart
We zijn al volop verwend met prachtig lenteweer, maar voorlopig is het weer even winter. En dan krijg ik direct zin in appeltaart. Als appel gebruik ik het liefst de Goudreinet of Jonagold omdat die wat zachter worden tijdens het bakken. Wil je liever een appel die bite houdt en stevig blijft, ga dan voor de Elstar appel.
Deel je reactie