Weekmenu 14-2022

Weekmenu 14-2022

Een boodschappenbriefje maken voor een nieuwe eetweek, maar vind je het lastig om weer iets nieuws te bedenken? Laat je inspireren door ons weekmenu met lekkere en gevarieerde maaltijden voor elke dag en iets lekkers voor in het weekend.

In dit nieuwe weekmenu:

✅Ma: Tagliatelle met zalm, spinazie en Boursin-roomsaus
✅Di: Groenten ketjap met nasi goreng
✅Wo: Kipgehaktballetjes in zoetzure saus

✅Do: Wrap met vissticks en wortelsalade
✅Vr: Gnocchi met champignonroomsaus en spinazie
✅Za: Biefstuk met stroganoffsaus en ovenfrietjes
✅Zo: Hollandse appeltaart

Tip! In de KL-shop vind je (naast ons kookboeken!😋) deze maaltijdplanner en boodschappenlijstje. Handig om je eigen eetplanning te maken en je boodschappen op te schrijven!

Maandag

Tagliatelle met zalm, spinazie en Boursin-roomsaus

Een heerlijk pastagerecht dat snel op tafel staat is deze tagliatelle met zalm, spinazie en Boursin-roomsaus. Ook lekker met garnalen of kip. Zie de onderstaande variatietips!

Tagliatelle met zalm, spinazie en Boursin-roomsaus

Dinsdag

Groenten ketjap met nasi goreng

Deze groenten ketjap is goed gevuld met Chinese kool, wortel, champignons en peulen. Lekker om te serveren met deze eenvoudige nasi goreng. De groenten en hoeveelheden zijn slechts een leidraad. Voeg gerust meer of minder van een bepaalde groente toe, of varieer met andere groente. Alles kan en mag. Let wel op dat je hardere groenten kort voorkookt, zodat alles dezelfde bereidingstijd heeft. 

Groenten ketjap

Woensdag

Kipgehaktballetjes in zoetzure saus

Heerlijke kipgehaktballetjes in zoetzure saus met paprika en champignons. Lekker om te serveren met gekookte rijst, maar ook een goed idee met gekookte pasta of gebakken aardappeltjes. Tip voor een doordeweekse dag; als je de kipgehaktballetjes al een dag van tevoren maakt, staat dit gerecht op de dag zelf snel op tafel!

Kipgehaktballetjes in zoetzure saus

Donderdag

Wrap met vissticks en wortelsalade

Deze wrap met krokante vissticks en zoetzure wortelsalade is niet alleen erg lekker, maar ook heel makkelijk om te maken. Het frisse yoghurtsausje maakt het af. Ben je niet zo dol op vissticks, dan kun je deze wrap ook maken met een krokante kipschnitzel. Vervang het yoghurtsausje dan door een honing-mosterdsausje (zie de tip in het recept). Serveer als lunch voor 2 personen, of als hoofdgerecht voor 1 persoon.

Vrijdag

Gnocchi met champignonroomsaus en spinazie

Deze gnocchi met champignonroomsaus, spinazie en tomaatjes is een heerlijk vegetarisch gerecht, maar je kunt hem ook met kip maken. Zie de variatietips in het recept.

Gnocchi met champignonroomsaus en spinazie

Zaterdag

Biefstuk met stroganoffsaus en ovenfrietjes

Een gebakken biefstukje met stroganoffsaus en frietjes, daar hoef je echt niet voor naar een restaurant. De stroganoffsaus kun je ’s ochtends, of al een dag van tevoren maken. Ook de frietjes kun je van tevoren al snijden, omhusselen met olijfolie, paprikapoeder en rozemarijn en afgedekt in de koelkast bewaren. Zo hoef je moment suprême alleen de biefstuk te bakken, saus op te warmen en de frietjes in de oven te schuiven. Lekker om te serveren met een groene salade. 

Biefstuk met stroganoffsaus en ovenfrietjes

Zondag

Hollandse appeltaart

We zijn al volop verwend met prachtig lenteweer, maar voorlopig is het weer even winter. En dan krijg ik direct zin in appeltaart. Als appel gebruik ik het liefst de Goudreinet of Jonagold omdat die wat zachter worden tijdens het bakken. Wil je liever een appel die bite houdt en stevig blijft, ga dan voor de Elstar appel.

Hollandse appeltaart

 

Inspiratie, Weekmenu

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

Geen reacties

Deel je reactie

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde