Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Weekmenu 14-2023
Een eetplanning maken voor een hele week kan lastig zijn, maar levert vooral voordeel op. Zo is het is vaak voordeliger om één keer per week boodschappen te doen, dan meerdere keren. Bovendien is het stressvol om elke dag te moeten bedenken wat je ’s avonds wilt eten.
Maar hoe vul je nou zo’n weekmenu? Pak je pen en boodschappenbriefje erbij en laat je inspireren door ons nieuwe weekmenu 14-2023. Hiermee zet je elke dag een lekkere en gevarieerde maaltijd op tafel.
Tip! Gebruik deze handige maaltijdplanner en notitie-boodschappenbriefje om je weekmenu te noteren en de boodschappen op te schrijven.
In dit nieuwe weekmenu 14-2023
Ma: Ovenschotel kip pesto
Di: Babi ketjap
Wo: Noedels met gehaktballetjes in teriyakisaus
Vr: Kapsalon met zalm van het bakblik
Za: Coq au vin
Maandag
Ovenschotel kip pesto
Ik ben dol op ovenschotels omdat je ze kunt voorbereiden en er eindeloos mee kunt variëren. Op deze maandag gaan we we voor een heerlijke ovenschotel met aardappel, broccoli, paprika, kip en pestoroomsaus.
Dinsdag
Babi ketjap
Ben jij ook zo dol op de Indische keuken? Zet dan vandaag deze babi ketjap op tafel. Zacht gestoofd varkensvlees in een kruidige ketjapsaus. Lekker als hoofdgerecht met witte rijst en sajoerboontjes, of met nasi goreng en een frisse komkommersalade. Je kunt dit gerecht al een dag van tevoren maken en de volgende dag weer opwarmen. Het smaakt dan stiekem nóg lekkerder.
Woensdag
Noedels met gehaktballetjes in teriyakisaus
Mijn dochter en ik zijn dol op deze noedels met gehaktballetjes in teriyakisaus. Een heerlijk Oosters gerecht met Hollands tintje. Als je de gehaktballetjes al een dag van tevoren draait, zet je dit gerecht ‘s avonds binnen 15 minuten op tafel. Voor de saus gebruik ik mijn zelfgemaakte teriyakisaus – die je maakt in een handomdraai – maar je kunt ook kant-en-klare teriyakisaus gebruiken.
Donderdag
Vegetarische nasi goreng
Nasi goreng zonder vlees? Dat kan! Er zijn tegenwoordig tal van vegetarische vleesvervangers die je kunt gebruiken. Zo voegde ik pulled oats toe, maar je zou ook kunnen kiezen voor vegetarische spekjes of gekruide tofureepjes. Of maak zonder vleesvervanger want de gebakken rijst met groenten (witte kool, prei en wortel) heeft eigenlijk niks meer nodig. Hoewel, een gebakken ei erbij is erg lekker!
Vrijdag
Kapsalon met zalm van het bakblik
Deze kapsalon met zalm van het bakblik zet je in 20 minuten op tafel. Het is een echte familiefavoriet. Maak het af met verse salade en knoflooksaus!
Zaterdag
Coq au vin
Een klassieker uit de Franse keuken is deze coq au vin. Malse kip in een donkere rodewijnsaus met wortel en zilveruitjes. Heerlijk met sperziebonen, aardappelpuree, stokbrood, of in roomboter en peterselie omgehusselde krieltjes.
Zondag
Tiramisu-advocaattaart
We sluiten de week af met taart. Deze tiramisu-advocaattaart is verrukkelijk! Ook de advocaat kun je zelf maken. Probeer dit recept maar eens.
Deel je reactie