Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Weekmenu 15-2021
Elke vrijdag delen wij een nieuw weekmenu met lekkere en gevarieerde maaltijden voor elke dag! En natuurlijk wat lekkers voor in het weekend. Laat je inspireren!
In dit nieuwe weekmenu vind je: witte asperges met botersaus en beenham, hartige taart met prei en spek, pannenkoeken, pastasalade niçoise en een Mexicaanse ovenschotel. In het weekend geniet je van een romige paddenstoelensoep en een Hollandse appeltaart! Ik wens je een smakelijke week toe!
Ze waren tijdelijk uitverkocht maar ze zijn er weer! Gebruik deze handige maaltijdplanner om gerechten te noteren die je deze week wilt eten en dit boodschappenlijstje om je boodschappen op te schrijven!
Maandag
Witte asperges op klassieke wijze! Met botersaus wordt vaak Hollandaisesaus of geklaarde roomboter bedoeld, maar ik maak hem dit keer op basis van een roux (boter en bloem) en aspergekookvocht. Ik verrijk de saus met vlokjes roomboter, citroensap en een eidooier, zo wordt hij lekker vol en romig! Serveer met verse peterseliekrieltjes en mooie plakken beenham. Smullen maar!
Dinsdag
Met de vulling van hartige taart kun je eindeloos variëren. Het korstdeeg maak je makkelijk (en heel lekker) zelf, of je koopt kant-en-klaar deeg. Gemak dient de mens! Deze hartige taart met een vulling van prei, spek en kaas is heerlijk en snel gemaakt. Lekker om te serveren met een groene salade.
Woensdag
Pannenkoeken staan hier met regelmaat op het menu. Inmiddels heb ik een goed basisrecept gevonden dat nooit teleur stelt. Dochterlief en ik beleggen onze (kaas)pannenkoek graag met stroop en poedersuiker. Smullen! Wat is jouw favoriete beleg? Ben heel benieuwd!
Donderdag
De bekende Franse salade niçoise met onder andere tonijn, haricot verts en ei ken je ongetwijfeld. Op KL vind je meerdere niçoiserecepten. Wij zijn er dol op! Deze variant maak je met pasta en verse tonijn. Heerlijk om te serveren als lunch of hoofdgerecht met wat knapperig stokbrood erbij.
Vrijdag
Deze ovenschotel is gevuld met Mexicaans gekruide kipdijfilet, paprika, mais en sperziebonen en afgetopt met krokante nacho’s en kaas. Eventjes de oven in om te gratineren en dan afmaken met een drizzle romige yoghurt-avocadodressing. Nog wat schaaltjes guacamole en tomatensalsa erbij op tafel en dan, smullen maar!
Zaterdag
Deze romige paddestoelensoep is samen met pompoensoep een van mijn favoriete herfstsoepen. Het is een heel eenvoudig recept om te maken met een chefwaardig resultaat!
Zondag
Dit klassieke appeltaartrecept verveelt nooit. Het is een van onze favoriete taarten! Serveer lauwwarm als dessert met een bolletje kaneelijs en een flinke dot vers geklopte slagroom!
Deel je reactie