Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Weekmenu 15-2022
Een boodschappenbriefje maken voor een nieuwe eetweek, maar vind je het lastig om weer iets nieuws te bedenken? Laat je inspireren door ons weekmenu met lekkere en gevarieerde maaltijden voor elke dag en iets lekkers voor in het weekend.
In dit nieuwe weekmenu:
Ma: Gele curry met kip, bloemkool en krieltjes
Di: Witlofschotel met ham en kaas en mosterdpuree
Wo: Kropsla stamppot met spekjes en gehaktballetjes
Vr: Club sandwich met zoetzure zalm
Za: Ovenschotel met kip en champignonroomsaus
Tip! In de KL-shop vind je (naast ons kookboeken!) deze maaltijdplanner en boodschappenlijstje. Handig om je eigen eetplanning te maken en je boodschappen op te schrijven!
Maandag
Gele curry met kip, bloemkool en krieltjes
Een heerlijk eenpansgerecht met gele curry, kip, bloemkool en krieltjes. Voor de kleur voeg ik op het laatste moment nog een handje spinazie toe aan de curry. Je kunt de krieltjes ook weglaten en de curry serveren met rijst. Je kunt dan meer bloemkool toevoegen. Ik serveer deze gele curry met kip en bloemkool graag met een lepel frisse yoghurt erbij. Zie ook de variatietip in het recept.
Dinsdag
Witlofschotel met ham en kaas en mosterdpuree
Dol op witlof met ham en kaas uit de oven? Dit is een heerlijke variant met een vleugje honing en smeuïge mosterdpuree. Heel makkelijk om te maken en het resultaat is verrukkelijk!
Woensdag
Kropsla stamppot met spekjes en gehaktballetjes
Zin in een lekkere stamppot? Deze stamppot maak je met frisse kropsla, uitgebakken spekjes en sappige gehaktballetjes met mosterdjus. Lekker om te serveren met plakjes tomaat, ei en komkommer. Mmmm, smullen!
Donderdag
Vega bolognesesaus met linzen
Deze vegetarische bolognesesaus maak je met linzen in plaats van gehakt. Linzen zijn heel gezond. Ze zijn rijk aan vezels, antioxidanten, vitaminen, mineralen en ze zijn een goede bron van plantaardige eiwitten. Ik vind deze bolognesesaus met linzen net zo lekker als het origineel. Hij smaakt heerlijk in de lasagne, of serveer hem met spaghetti of macaroni.
Vrijdag
Club sandwich met zoetzure zalm
Dit recept maakte ik jaren geleden en zet ik nog steeds graag op tafel. (Reminder voor mezelf om de volgende keer even nieuwe foto’s te maken. 🤭) Ook man en dochter zijn er dol op. Deze club sandwich is belegd met verse zalm die is gegaard in een hete zoetzure dressing. De zalm krijgt zo een hele lekkere smaak en is heel sappig.
Zaterdag
Ovenschotel met kip en champignonroomsaus
Weekend! Dan mag je best een beetje uitpakken met het eten. In dit gerecht worden kipfilets omwikkeld met spek, overgoten met romige champignonsaus en gegratineerd met kaas in de oven. Comfort food op zijn best! Serveer met gebakken aardappels of gekookte pasta en een groene salade.
Zondag
Tiramisutaart
Op Eerste Paasdag pakken we natuurlijk uit met iets zoets. Een vrolijke paastaart dit keer met krokante bodem, romige mascarponevulling en in koffie en likeur gedipte lange vingers! Lekker om te serveren bij de koffie of thee, of maak hem voor Pasen en garneer met lekkere chocoladeeitjes. PS Houd er wel rekening mee dat hij een nacht in de koelkast moet opstijven.
Deel je reactie