Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Weekmenu 15-2023
Een eetplanning maken voor een hele week kan lastig zijn, maar levert vooral voordeel op. Zo is het is vaak voordeliger om één keer per week boodschappen te doen, dan meerdere keren. Bovendien is het stressvol om elke dag te moeten bedenken wat je ’s avonds wilt eten.
Maar hoe vul je nou zo’n weekmenu? Pak je pen en boodschappenbriefje erbij en laat je inspireren door ons nieuwe weekmenu 15-2023. Hiermee zet je elke dag een lekkere en gevarieerde maaltijd op tafel.
Tip! Gebruik deze handige maaltijdplanner en notitie-boodschappenbriefje om je weekmenu te noteren en de boodschappen op te schrijven.
In dit nieuwe weekmenu 15-2023
Ma: Mac ’n cheese met broccoli
Di: Koninginnensoep
Wo: Spinaziestamppot met pestogehaktballetjes
Vr: Woknoedels met garnalen
Za: Quiche met witte asperges en ham
Maandag
Mac ’n cheese met broccoli
Ik ben dol op ovenschotels en vooral als er pasta en kaas in zit! Deze mac ’n cheese met broccoli is een toppertje: penne in een romige kaassaus met pancetta en broccoli. Comfort food op zijn best!
Dinsdag
Koninginnensoep
Deze lichtgebonden kippensoep verrijkt met een vleugje room is gevuld met malse kipfilet, wortel en doperwten. Voor een vegetarische variant kun je de kip achterwege laten en groentebouillon gebruiken in plaats van kippenbouillon.
Woensdag
Spinazie stamppot met pesto gehaktballetjes
Tijd voor een makkelijke maaltijd. Deze stamppot met spinazie à la crème en parmezaan staat in een mum van tijd op tafel. Sappige pestogehaktballetjes maken het smulfeest compleet!
Donderdag
Prei risotto met Parmezaan
Prei is een voordelige en veelzijdige groente en het hele jaar door verkrijgbaar. Een van mijn favoriete gerechten om hem in te verwerken is risotto. Deze romige preirisotto met frisse cherrytomaatjes en parmezaan is makkelijk om te maken en heel smakelijk.
Vrijdag
Woknoedels met garnalen
Deze woknoedels met garnalen maak je in minder dan 15 minuten. Ze zijn heerlijk als lunch, snelle hap tussendoor, of als lichte avondmaaltijd. Ik gebruik voor dit gerecht woknoedels met een bereidingstijd van maar 1,5 minuut, maar je kunt ook andere woknoedels gebruiken.
Zaterdag
Quiche met witte asperges en ham
Alles smaakt lekker in een quiche. Omdat het aspergeseizoen net is begonnen maak ik dit keer een quiche met witte asperges en ham. Klassieke smaken in een quiche-jasje!
Zondag
Bokkenpootjestaart
Deze bokkenpootjestaart stond al tijden op mijn nog-te-maken-lijst en eindelijk kan ik hem afvinken. Voor de bodem gebruik ik een kant-en-klare zachte taartbodem. Dat is lekker en snel en combineert heerlijk met de romige vulling van slagroom, advocaat en verkruimelde bokkenpootjes.
Deel je reactie