Weekmenu 16-2021

Weekmenu 16-2021

Elke vrijdag delen wij een nieuw weekmenu met lekkere en gevarieerde maaltijden voor elke dag! En natuurlijk wat lekkers voor in het weekend. Laat je inspireren!

In dit nieuwe weekmenu vind je: witlof in ham- en kaassaus, pasta met kip, perzik en roomsaus, captainsdiner met chili, Marrokkaanse linzensoep en Duitse curryworst. In het weekend geniet je van een heerlijke ovenschotel met asperges en als toetje een stukje chocoladetaart! Ik wens je een smakelijke week toe!

Ze waren tijdelijk uitverkocht maar zijn weer verkrijgbaar in de KL-shop: deze handige maaltijdplanner om gerechten te noteren die je deze week wilt eten en dit boodschappenlijstje om je boodschappen op te schrijven!

Maandag

Witlof in ham- en kaassaus

De klassieke witlof met ham en kaas uit de oven kennen we allemaal, maar soms wil je weleens wat anders. Deze witlof in ham- en kaassaus bevat dezelfde ingrediënten, maar is dan in een ander jasje gestoken. Lekker met gebakken aardappels, gekookte pasta of witte rijst. PS Bewaar een stronkje witlof voor het gerecht van morgen!

Witlof in ham- en kaassaus

Dinsdag

Pasta met kip, perzik en roomsaus

Een lekker pastagerecht op tafel zetten waar iedereen dol op is? Deze pasta met gekruide kerriekip, zoete perzik, witlof, paprika en roomsaus is favoriet bij jong en oud. En snel gemaakt. Hij staat binnen 20 minuten op tafel!

Pasta met kip, perzik en roomsaus

Woensdag

Captainsdinner-chili

Tijdens een spannende speurtocht door de kelderkast doken vanuit een donkere hoek plotseling twee potten op: een verlaten potje kapucijners en een tranend potje zilveruitjes. In een flits zag ik het voor me … hemels geluk: captainsdinner-chili. Kostelijk!

Captainsdinner-chili

Donderdag

Marokkaanse linzensoep

Tijd voor een soepie! Deze Marokkaanse linzensoep is goed gevuld met pompoen en aardappel en heeft een warme, kruidige smaak. Serveer hem met een lepel frisse yoghurt.

Marokkaanse linzensoep

Vrijdag

Duitse curryworst

Deze currywurst mit pommes bestelde Johan eens tijdens de lunch in een Duits wegrestaurant. Hij stuurde me een foto door en het water liep in mijn mond. Je begrijpt: die moest ik maken! Zo gezegd, zo gedaan. Ik haalde verse braadworst bij de slager — in Duitsland gebruiken ze speciale curryworst — en maakte mijn eigen currysaus. Johan vond mijn currysaus zelfs lekkerder dan het origineel! Kijk, daar word ik nou blij van. De worst blijkt nog een dingetje. Want hoewel die heerlijk smaakte, vond Johan de Duitse worst lekkerder: kruidiger en pittiger van smaak… ?

Zaterdag

Asperge ovenschotel met ham-kaassaus

Na het ongekende succes van de broccoli-ovenschotel, mag een variant met asperges niet ontbreken; juist nu ze volop verkrijgbaar zijn! De asperges schil je eventueel ‘s ochtends of een dag van tevoren, en vervolgens bewaar je ze gewikkeld in een vochtige theedoek in de koelkast.

Asperge ovenschotel met ham-kaassaus

Zondag

Chocoladetaart

Een goede taart is de zonde waard! Een gezegde waar ik me helemaal in kan vinden. 

? Deze chocoladetaart afgewerkt met chocoladeganache maakte ik alweer enige tijd geleden, gewoon omdat ik er zin in had. Het recept vond ik op de website van AH, maar ik heb het hier en daar iets aangepast naar eigen smaak. Het was een groot succes! Wij vonden hem heerlijk.

Chocoladetaart

Inspiratie, Weekmenu

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

Geen reacties

Deel je reactie

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde