Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Weekmenu 16-2022
Een boodschappenbriefje maken voor een nieuwe eetweek, maar vind je het lastig om weer iets nieuws te bedenken? Laat je inspireren door ons weekmenu met lekkere en gevarieerde maaltijden voor elke dag en iets lekkers voor in het weekend.
In dit nieuwe weekmenu:
Ma: Pindasauspannetje met gehaktballetjes en boontjes
Di: Gevulde puntpaprika met aubergine en ei
Wo: Snelle tomatensoep met knoflookbrood
Vr: Pasta-ovenschotel met zalm en basilicumroomsaus
Za: Witte asperges met parmaham, ei en hollandaisesaus
Tip! In de KL-shop vind je (naast ons kookboeken!) deze maaltijdplanner en boodschappenlijstje. Handig om je eigen eetplanning te maken en je boodschappen op te schrijven!
Maandag
Pindasauspannetje met gehaktballetjes en boontjes
Ik ben dol op maaltijdpannetjes waar je alleen nog wat rijst, aardappels of pasta bij hoeft te koken. Dit pindasauspannetje met gehaktballetjes, paprika en boontjes smaakt heerlijk met witte rijst en frisse ijsbergsla. Of serveer met knapperig afgebakken stokbrood. Zie ook de variatietips in het recept!
Dinsdag
Gevulde puntpaprika met aubergine en ei
Heerlijke puntpaprika gevuld met een smakelijke tomatensaus, aubergine en ei. Je kunt ze van tevoren al maken. Voordat je ze de oven in schuift hoef je alleen nog het eitje erin te laten glijden en ze te bestrooien met parmezaan. Serveer de gevulde puntpaprika als vegetarisch hoofdgerecht met knapperig stokbrood, of deze couscous erbij.
Woensdag
Snelle tomatensoep met knoflookbrood
Deze snelle tomatensoep maakte dochterlief jaren geleden voor een kookfilmpje op ons YouTube-kanaal. Hij was heerlijk! Zelfs nu is dit nog steeds onze favoriete tomatensoep. Heerlijk om te serveren met het zelfgemaakte knoflookbrood dat ik onlangs met je deelde.
Donderdag
Groene salade met gepocheerde kip
Even een dagje pas op de plaats maken qua eten? Een maaltijdsalade is een goed idee. Deze groene salade met haricots verts, groene asperges en gepocheerde kip is een van mijn favorieten als ik lekker en licht wil eten. Mis je toch de koolhydraten? Voeg dan gerust gekookte krieltjes of pasta toe.
Vrijdag
Pasta-ovenschotel met zalm en basilicumroomsaus
Deze pasta-ovenschotel met zalm en basilicumroomsaus is heel populair op KL. Niet zo gek, hij is verrukkelijk! Je kunt ook goed variëren met dit recept. Zo kun je de zalm vervangen door krab (blikje), bacon (bak in een apart pannetje even aan en roer door de saus), beenham-, of kipreepjes (roer door de saus), of laat de zalm achterwege voor een vega variant. Extra groente toevoegen? Roer een handje grof gehakte spinazie door de saus.
Zaterdag
Witte asperges met parmaham, ei en hollandaisesaus
Eindelijk kunnen we weer genieten van het witte goud. Hoe eet jij ze het liefst? De klassieke variant met ham, ei en hollandaisesaus blijft toch wel mijn favoriet. Toch geef ik er dit keer een kleine twist aan met krokant uitgebakken parmaham en een gepocheerd ei. De hollandaisesaus maak ik zelf, dat is heel makkelijk en superlekker. Vind je een gepocheerd ei en zelfgemaakte hollandaisesaus toch teveel gedoe, dan kun je ze vervangen door een (zacht) gekookt ei en kant-en-klare hollandaisesaus. Dat is nog steeds genieten.
Zondag
Croissantkrans met roerei en zalm
Deze croissantkrans gevuld met roerei en gerookte zalm is het perfecte gerecht voor op de zondagse ontbijttafel. Je maakt hem heel eenvoudig met een blikje kant-en-klaar croissantdeeg. Hou je niet zo van zalm? Probeer dan deze variant met ontbijtspek en truffeldressing.
Deel je reactie