Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Weekmenu 16-2023
Een eetplanning maken voor een hele week kan lastig zijn, maar levert vooral voordeel op. Zo is het is vaak voordeliger om één keer per week boodschappen te doen, dan meerdere keren. Bovendien is het stressvol om elke dag te moeten bedenken wat je ’s avonds wilt eten.
Maar hoe vul je nou zo’n weekmenu? Pak je pen en boodschappenbriefje erbij en laat je inspireren door ons nieuwe weekmenu 16-2023. Hiermee zet je elke dag een lekkere en gevarieerde maaltijd op tafel.
Tip! Gebruik deze handige maaltijdplanner en notitie-boodschappenbriefje om je weekmenu te noteren en de boodschappen op te schrijven.
In dit nieuwe weekmenu 16-2023
Ma: Zoete aardappel gratin
Di: Kip in mosterdroomsaus
Wo: Italiaanse gehaktballetjes in tomatensaus
Vr: Gebakken gele rijst met tonijn
Za: Chili-cheeseburger
Maandag
Zoete aardappel gratin
Ben je dol op aardappelgratin? Dan ga je vast en zeker ook smullen van deze zoete aardappel gratin. Dunne plakjes zoete aardappel in een romige saus, gegratineerd in de oven. Gemaakt met maar vier ingrediënten! Een heerlijk bijgerecht om te serveren bij gebraden kip of kalkoen, beenham, spareribs en vis. Sperziebonen zijn ook erg lekker om erbij te serveren.
Dinsdag
Kip in mosterdroomsaus
Deze kip in mosterdroomsaus zet je met pan en al op tafel. Moet je eens zien hoeveel blije gezichten er dan zijn. De kipfilets worden eerst aangebakken voor een goudbruin korstje en garen daarna zachtjes verder in een romige mosterdsaus met champignons. Zo blijft de kip mals en sappig.
Woensdag
Italiaanse gehaktballetjes in tomatensaus
Heerlijke Italiaanse gehaktballetjes in tomatensaus met courgette en paprika. De gehaktballetjes kun je van tevoren al draaien en tot gebruik bewaren in de koelkast. Zo zet je dit gerecht snel op tafel. Lekker om te serveren bij pasta of gebakken aardappels.
Donderdag
Sweet chili noedels met tofu
Deze sweet chili noedels met tofu en verse groenten zijn gemaakt in een handomdraai. Voor de groenten gebruik ik een mix van witte kool, wortel, prei en paprika die ik zelf snijd. Heb je daar geen zin in of tijd voor, dan kun je ook een zak voorgesneden wokgroenten gebruiken. Door de tofu te kruiden met kerriepoeder krijgt hij een lekkere smaak. Liever geen tofu? Zie de variatietips in het recept.
Vrijdag
Gebakken gele rijst met tonijn
Gebakken rijst is een gerecht waar wij dol op zijn. Je kunt er eindeloos mee variëren door steeds andere groenten en eventueel vlees of vis toe te voegen. Dit kleurrijke gerecht maak je met (op)gebakken gele rijst en lekkere groenten zoals sperziebonen, venkel en zoete puntpaprika. De gebakken tonijn smaakt er heerlijk bij. Bak hem vooral niet te lang, tonijn is het lekkerst als hij nog net niet helemaal gaar is vanbinnen.
Zaterdag
Chili-cheeseburger
Weekend! Broodje hamburger is een van onze favoriete weekendgerechten. Zet dit keer eens de chili-cheeseburger op tafel, geïnspireerd op het broodje van de Burger King. Zelfgemaakt nog lekkerder.
Zondag
Aardbeien kwarktaart met koekjesbodem
Het aardbeienseizoen is weer begonnen! Heerlijk gezonde snoepjes zijn het, maar ik verwerk ze ook graag in taart. Kwarktaart is mijn favoriet. Voor het beste resultaat laat je de kwarktaart een nacht opstijven in de koelkast, dus maak hem al een dag voor serveren.
Deel je reactie