Weekmenu 16-2023

Weekmenu 16-2023

Een eetplanning maken voor een hele week kan lastig zijn, maar levert vooral voordeel op. Zo is het is vaak voordeliger om één keer per week boodschappen te doen, dan meerdere keren. Bovendien is het stressvol om elke dag te moeten bedenken wat je ’s avonds wilt eten.

Maar hoe vul je nou zo’n weekmenu? Pak je pen en boodschappenbriefje erbij en laat je inspireren door ons nieuwe weekmenu 16-2023. Hiermee zet je elke dag een lekkere en gevarieerde maaltijd op tafel.

Tip! Gebruik deze handige maaltijdplanner en notitie-boodschappenbriefje om je weekmenu te noteren en de boodschappen op te schrijven.

In dit nieuwe weekmenu 16-2023

✅ Ma: Zoete aardappel gratin
✅ Di: Kip in mosterdroomsaus
✅ Wo: Italiaanse gehaktballetjes in tomatensaus

✅ Do: Sweet chili noedels met tofu
✅ Vr: Gebakken gele rijst met tonijn
✅ Za: Chili-cheeseburger
✅ Zo: Aardbeien kwarktaart met koekjesbodem

Maandag

Zoete aardappel gratin

Ben je dol op aardappelgratin? Dan ga je vast en zeker ook smullen van deze zoete aardappel gratin. Dunne plakjes zoete aardappel in een romige saus, gegratineerd in de oven. Gemaakt met maar vier ingrediënten! Een heerlijk bijgerecht om te serveren bij gebraden kip of kalkoen, beenham, spareribs en vis. Sperziebonen zijn ook erg lekker om erbij te serveren.

Zoete aardappel gratin

Dinsdag

Kip in mosterdroomsaus

Deze kip in mosterdroomsaus zet je met pan en al op tafel. Moet je eens zien hoeveel blije gezichten er dan zijn. De kipfilets worden eerst aangebakken voor een goudbruin korstje en garen daarna zachtjes verder in een romige mosterdsaus met champignons. Zo blijft de kip mals en sappig.

Kip in mosterdroomsaus

Woensdag

Italiaanse gehaktballetjes in tomatensaus

Heerlijke Italiaanse gehaktballetjes in tomatensaus met courgette en paprika. De gehaktballetjes kun je van tevoren al draaien en tot gebruik bewaren in de koelkast. Zo zet je dit gerecht snel op tafel. Lekker om te serveren bij pasta of gebakken aardappels.

Italiaanse gehaktballetjes in tomatensaus

Donderdag

Sweet chili noedels met tofu

Deze sweet chili noedels met tofu en verse groenten zijn gemaakt in een handomdraai. Voor de groenten gebruik ik een mix van witte kool, wortel, prei en paprika die ik zelf snijd. Heb je daar geen zin in of tijd voor, dan kun je ook een zak voorgesneden wokgroenten gebruiken. Door de tofu te kruiden met kerriepoeder krijgt hij een lekkere smaak. Liever geen tofu? Zie de variatietips in het recept.

Sweet chili noedels met tofu

Vrijdag

Gebakken gele rijst met tonijn

Gebakken rijst is een gerecht waar wij dol op zijn. Je kunt er eindeloos mee variëren door steeds andere groenten en eventueel vlees of vis toe te voegen. Dit kleurrijke gerecht maak je met (op)gebakken gele rijst en lekkere groenten zoals sperziebonen, venkel en zoete puntpaprika. De gebakken tonijn smaakt er heerlijk bij. Bak hem vooral niet te lang, tonijn is het lekkerst als hij nog net niet helemaal gaar is vanbinnen.

Gebakken gele rijst met tonijn

Zaterdag

Chili-cheeseburger

Weekend! Broodje hamburger is een van onze favoriete weekendgerechten. Zet dit keer eens de chili-cheeseburger op tafel, geïnspireerd op het broodje van de Burger King. Zelfgemaakt nog lekkerder.

Mieks Special: chili-cheeseburger

Zondag

Aardbeien kwarktaart met koekjesbodem

Het aardbeienseizoen is weer begonnen! Heerlijk gezonde snoepjes zijn het, maar ik verwerk ze ook graag in taart. Kwarktaart is mijn favoriet. Voor het beste resultaat laat je de kwarktaart een nacht opstijven in de koelkast, dus maak hem al een dag voor serveren.

Aardbeien kwarktaart met koekjesbodem

Weekmenu

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

Geen reacties

Deel je reactie

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde