Weekmenu 17-2021

Weekmenu 17-2021

Elke vrijdag delen wij een nieuw weekmenu met lekkere en gevarieerde maaltijden voor elke dag! En natuurlijk wat lekkers voor in het weekend. Laat je inspireren!

In dit nieuwe weekmenu vind je: kip kerrie met sperziebonen, oranje tompoucen voor Koningsdag, kropslastamppot met gehaktballen, gebakken rijst met tonijn en een turksbroodpizza. In het weekend geniet je van het witte goud met beenham en als toetje een stukje aardbeienkwarktaart! Ik wens je een smakelijke week toe!

Weer verkrijgbaar in de KL-shop: deze handige maaltijdplanner en dit boodschappenlijstje om je boodschappen op te schrijven!

Maandag

Kip kerrie met sperziebonen

Malse stukjes kippendij en frisse ananas in een romig, zachte kerriesaus; kip kerrie it is! In plaats van kipfilet gebruik ik kippendijfilet. Deze blijft tijdens het koken lekker mals en sappig, echt een aanrader. Lekker met rijst en sperziebonen.

Kip kerrie met sperziebonen

Dinsdag

Oranje tompouce

Een heerlijke versnapering die niet mag ontbreken op Koningsdag? Dat is natuurlijk de oranje tompouce! Dit was trouwens de allereerste keer dat ik zelf tompoucen maakte en zeker niet de laatste keer. Hij is echt niet zo moeilijk om te maken als je misschien denkt en als je het recept in stappen maakt — de banketbakkersroom kun je al een dag van tevoren maken — dan is ook niet zoveel werk.

Oranje tompouce

Woensdag

Kropsla stamppot met spekjes en gehaktballetjes

Zin in een Hollands agv’tje? Ik ben dol op deze stamppot met zachte botersla, uitgebakken spekjes, gehaktballetjes met mosterdjus én, optioneel erbij geserveerd voor de liefhebber, een Hollandse caprese. Mmmm, dat wordt smullen!

Kropsla stamppot met spekjes en gehaktballetjes

Donderdag

Gebakken gele rijst met tonijn

Tijd voor wat kleur op je bord! Dit heerlijke gerecht maak je met opgebakken gele rijst en lekkere groenten zoals sperziebonen, venkel en zoete puntpaprika. Een mooie moot gebakken tonijn maakt het af!

Gebakken gele rijst met tonijn

 

Vrijdag

Turks brood pizza met gehakt, knoflooksaus en salade

Wilde plannen voor het weekend? (misschien ga thuis eens even flink de bloemetjes buiten zetten! ?) Dan wil je natuurlijk eerst een goede bodem leggen. Deze Turks brood pizza is belegd met gekruid gehakt en geraspte kaas en wordt kort gegratineerd in de oven. Je maakt het af met verse rauwkost en knoflooksaus!

Turks brood pizza met gehakt, knoflooksaus en salade

Zaterdag

Aspergegratin met beenham

Het is je vast niet ontgaan dat ik liefhebber ben van witte asperges. Elk jaar kijk ik weer halsreikend uit naar het moment dat de eerste witte asperges uit de grond worden gestoken en ik ervan kan smullen. Deze aspergegratin met beenham is een absolute topper!

Aspergegratin met beenham

Zondag

Aardbeien kwarktaart met koekjesbodem

Hoewel er al meerdere recepten op KL staan voor aardbeienkwarktaart is er altijd ruimte voor meer. Dit keer maak ik een heerlijke aardbeien kwarktaart met knapperige koekjesbodem! Voor het beste resultaat laat je de kwarktaart een nacht opstijven in de koelkast, dus denk eraan dat je hem al een dag voor serveren maakt.

Aardbeien kwarktaart met koekjesbodem

Inspiratie, Weekmenu

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

Geen reacties

Deel je reactie

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde