Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Weekmenu 17-2022
Een boodschappenbriefje maken voor een nieuwe eetweek, maar vind je het lastig om weer iets nieuws te bedenken? Laat je inspireren door ons weekmenu met lekkere en gevarieerde maaltijden voor elke dag en iets lekkers voor in het weekend.
In dit nieuwe weekmenu:
Ma: Indische speklapjes in ketjapsaus
Di: Avocado-kipsalade met granaatappel en zilvervliesrijst
Wo: Oranjetaart met roomkaasglazuur
Vr: Steak tartare met dikke frieten
Za: Nacho’s van de bakplaat met gehakt en groenten
Tip! In de KL-shop vind je (naast ons kookboeken!) deze maaltijdplanner en boodschappenlijstje. Handig om je eigen eetplanning te maken en je boodschappen op te schrijven!
Maandag
Indische speklapjes in ketjapsaus
Meestal worden speklappen krokant (lees: kneiterhard) gebakken in de koekenpan. Wij geven de voorkeur aan deze Indische speklapjes, zachtjes gaar gesmoord in een verrukkelijke ketjapsaus. Het resultaat is om je vingers bij af te likken! Serveer met witte rijst, seroendeng en zoetzure komkommer.
Dinsdag
Avocado-kipsalade met granaatappel en zilvervliesrijst
Deze kipsalade uit de oven met avocado, granaatappel en zilvervliesrijst komt uit het kookboek De makkelijke bakplaat van Rukmini Iyer. Hij is heerlijk fris van smaak door de dressing met limoen, munt en granaatappelpitjes. De chilivlokken geven een aangename warmte. Je kunt deze kipsalade eten als hoofdgerecht, maar ik vond hem de volgende dag koud als lunch ook heerlijk.
Woensdag
Oranjetaart met roomkaasglazuur
Koningsdag! Daar hoort natuurlijk iets lekkers bij. Deze oranjetaart met roomkaasglazuur is luchtig, zacht en smeuig. Kortom, verrukkelijk! Om de taart oranje te kleuren gebruik ik levensmiddelenkleurstof. Die kun je online bestellen in speciale online bakwinkels. Ik heb trouwens alleen primaire kleurstoffen, dus oranje heb ik zelf gemaakt van rood en geel.
Donderdag
Macaronisalade
Een goedgevulde macaronisalade met een vleugje kerrie en een romige en frisse saus. Heerlijk bij de barbecue, maar ook lekker als lunch of hoofdgerecht eventueel met wat knapperig stokbrood erbij.
Vrijdag
Steak tartare met dikke frieten
Schuif aan in je eigen knusse bistro om te genieten van boterzachte steak tartare en knapperige, dikke frieten. Geloof mij, iedereen kan dit maken! Het enige wat je nodig hebt is een vlijmscherp mes, een frituurpan én natuurlijk een tongstrelende wijn…
Zaterdag
Nacho’s van de bakplaat met gehakt en groenten
Een grote bakplaat nacho’s uit de oven belegd met gekruid gehakt, groenten en kaas, dat is voor mij het perfecte weekendgerecht. Voor de vitamientjes voeg ik lekkere groenten toe als bloemkool, broccoli, worteltjes en mais. Voel je gerust vrij om hiermee te variëren. Voor een vegetarische variant vervang je het gehakt door vega gehakt, of laat achterwege en voeg extra groente toe. Lekker als hoofdgerecht, maar ook als borrelhapje of snack om te delen!
Zondag
Geroosterde tomatensoep
Deze geroosterde tomatensoep met verse basilicum en een vleugje room is lekker in de zomer als de tomaten exploderen van zoetigheid. Of gebruik vers geplukte tomaten uit je eigen moestuin. Maar je kunt ook lekkere tomaten uit de winkel gebruiken. Door de tomaten vooraf eerst te roosteren in de oven, wordt de smaak nog intenser en zoeter.
Deel je reactie