Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Weekmenu 17-2023
Een eetplanning maken voor een hele week kan lastig zijn, maar levert vooral voordeel op. Zo is het is vaak voordeliger om één keer per week boodschappen te doen, dan meerdere keren. Bovendien is het stressvol om elke dag te moeten bedenken wat je ’s avonds wilt eten.
Maar hoe vul je nou zo’n weekmenu? Pak je pen en boodschappenbriefje erbij en laat je inspireren door ons nieuwe weekmenu 17-2023. Hiermee zet je elke dag een lekkere en gevarieerde maaltijd op tafel.
Tip! Gebruik deze handige maaltijdplanner en notitie-boodschappenbriefje om je weekmenu te noteren en de boodschappen op te schrijven.
In dit nieuwe weekmenu 17-2023
Ma: Aspergesalade met krieltjes en kip
Di: Beef teriyaki met noedels
Wo: Kropsla stamppot met spekjes en gehaktballetjes
Vr: Griekse pasta met romige courgette
Za: Kippensoep met rijst
Maandag
Aspergesalade met krieltjes en kip
Een goedgevulde aspergesalade met verse krieltjes, ei, gerookte kip en een heerlijke, zelfgemaakte honing-mosterdsaus. Je zet deze maaltijdsalade binnen 15 minuten op tafel. Ideaal om te maken als je niet zoveel tijd hebt om te koken en toch lekker wilt eten.
Dinsdag
Beef teriyaki met noedels
Een heerlijk wokgerecht dat snel op tafel staat is deze beef teriyaki met noedels, broccoli en paprika. Teriyakisaus kun je kant-en-klaar in een flesje kopen maar zelf maken is veel lekkerder en in een handomdraai (minder dan 2 minuten!) gemaakt.
Woensdag
Kropsla stamppot met spekjes en gehaktballetjes
Een Hollands agv’tje kan ik op zijn tijd wel waarderen. Vandaag maken we een heerlijke kropsla stamppot met uitgebakken spekjes, gebraden gehaktballetjes met mosterdjus én Hollandse caprese. Mmmm, smullen!
Donderdag
Zoete aardappelfriet uit de oven
Koningsdag! Dat vieren we natuurlijk met oranje gekleurde zoete aardappelfrietjes uit de oven. 🇳🇱🧡 Lekker om te serveren met gebakken vis, kip, beenham en een salade, of met spareribs en een schepje coleslaw.
Vrijdag
Griekse pasta met romige courgette
Deze Griekse pasta met romige courgette en paprika staat in 20 minuten op tafel. De risoni (ook wel orzo genoemd) lijkt op een rijstkorrel maar is eigenlijk pasta. Je kunt hem ook gebruiken als alternatief voor risotto, of in de soep doen.
Zaterdag
Kippensoep met rijst
Zaterdag = soepdag! Deze kippensoep is goed gevuld met stukjes kip, verse groenten en rijst. Voor een lekkere basis trek je bouillon van een kippenbout en wat smaakmakers zoals foelie en laurierblad. De groenten snijd ik graag zelf, maar je kunt ook kiezen voor voorgesneden (fijne) soepgroenten.
Zondag
Rabarbercake
Een heel eenvoudig en heerlijk recept voor rabarbercake. De rabarber geeft de cake een heerlijk frisse smaak. Door de rabarber om te husselen in custardpoeder wordt de cake niet nat en krijgt hij een lekkere smaak. Bestrooi de rabarbercake voor serveren met geroosterde amandelen en een toef slagroom.
Deel je reactie