Weekmenu 17 2024

Weekmenu 17 2024

“Wat eten we vandaag?” Een dagelijks terugkerende vraag die ons allemaal bezighoudt. Elke vrijdagochtend vind je hier een nieuw weekmenu met makkelijke en gezonde maaltijden om doordeweeks op tafel te zetten en iets lekkers voor in het weekend. Pak je pen en boodschappenbriefje erbij en ga aan de slag!

Voordeel weekmenu

Een weekmenu is een lijst van maaltijden die voor een hele week zijn gepland. Voordelen van een weekmenu:

  1. Variatie: Een goed weekmenu zorgt voor variatie in de maaltijden.
  2. Gezondheid: Een weekmenu kan helpen bij het plannen van gezonde maaltijden en het vermijden van te veel bewerkte producten of ongezonde opties.
  3. Tijdbesparing: Een weekmenu bespaart tijd en geeft rust, vooral op drukke dagen.
  4. Budgetbeheer: Een weekmenu kan helpen bij het beheren van je boodschappenbudget, je doet efficiënter boodschappen en minder impulsaankopen.
Schrijf je (gratis) in voor onze nieuwsbrief en mis geen enkel recept meer!

Handig

Gebruik deze maaltijdplanner en dit boodschappenlijstje om je weekmenu te noteren en je boodschappen op te schrijven. Andere weekmenu’s bekijken? Hier vind je alle weekmenu’s op een rij.

Weekmenu 17 2024

Maandag

Hasselback aardappels

Deze hasselback aardappeltjes uit de oven zijn het perfecte bijgerecht. Zacht vanbinnen en goudbruin en krokant vanbuiten. Lekker om te serveren met dit stroganoffpannetje met kip.

Hasselback aardappels

Dinsdag

Koe loe yuk

Ben jij ook zo dol op koe loe yuk van de Chinees? Krokant gefrituurde varkensvleesballetjes geserveerd in of met een zoetzure saus. Met dit recept maak je het heel eenvoudig zelf.

Koe loe yuk

Woensdag

Rigatoni diavola

Een lekker bordje pasta vanavond? Deze rigatoni diavola met pittige tomatengehaktsaus is duivels lekker. Een aanrader als je van pit houdt. Als je daar niet zo goed tegenkunt, gebruik dan gewoon wat minder Spaanse peper.

Rigatoni diavola

Donderdag

Broccoli ovenschotel met beenham

Een heerlijke broccoli-ovenschotel met aardappelschijfjes, broccoli, wortel, beenham en roomsaus met kruidenroomkaas. Je gratineert hem met kaas in de oven voor een knapperig, goudbruin korstje. Verrukkelijk!

Broccoli ovenschotel met beenham

Vrijdag

Flammkuchen met prei en gerookte zalm

Dol op flammkuchen? Probeer dan eens deze variant met prei en gerookte zalm. Voor een makkelijke variant kies je een rol kant-en-klaar deeg uit de koeling, maar je kunt het deeg ook heel makkelijk zelf maken. Leuk om te doen en nog lekkerder!

Flammkuchen met prei en gerookte zalm

Zaterdag

Aspergeschotel met ham en kaas

Geniet van het witte goud zolang het kan! Deze aspergeschotel met ham en kaas kun je ’s ochtends, of zelfs al een dag van tevoren al maken zodat je hem ’s avonds alleen nog maar de oven hoeft in te schuiven. Lekker met krieltjes of pasta.

Aspergeschotel met ham en kaas

Zondag

Biscoff chocolade babka

Een heerlijk, gevlochten zoet en luchtig brood gevuld met romige Biscoff speculoospasta en Biscoff melkchocolade met crunchy speculoosstukjes. Geloof me, dat is nog lekkerder dan het klinkt!

Biscoff chocolade babka

Weekmenu

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

Geen reacties

Deel je reactie

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde