Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Weekmenu 17 2024
“Wat eten we vandaag?” Een dagelijks terugkerende vraag die ons allemaal bezighoudt. Elke vrijdagochtend vind je hier een nieuw weekmenu met makkelijke en gezonde maaltijden om doordeweeks op tafel te zetten en iets lekkers voor in het weekend. Pak je pen en boodschappenbriefje erbij en ga aan de slag!
Voordeel weekmenu
Een weekmenu is een lijst van maaltijden die voor een hele week zijn gepland. Voordelen van een weekmenu:
- Variatie: Een goed weekmenu zorgt voor variatie in de maaltijden.
- Gezondheid: Een weekmenu kan helpen bij het plannen van gezonde maaltijden en het vermijden van te veel bewerkte producten of ongezonde opties.
- Tijdbesparing: Een weekmenu bespaart tijd en geeft rust, vooral op drukke dagen.
- Budgetbeheer: Een weekmenu kan helpen bij het beheren van je boodschappenbudget, je doet efficiënter boodschappen en minder impulsaankopen.
Schrijf je (gratis) in voor onze nieuwsbrief en mis geen enkel recept meer!
Handig
Gebruik deze maaltijdplanner en dit boodschappenlijstje om je weekmenu te noteren en je boodschappen op te schrijven. Andere weekmenu’s bekijken? Hier vind je alle weekmenu’s op een rij.
Weekmenu 17 2024
Maandag
Hasselback aardappels
Deze hasselback aardappeltjes uit de oven zijn het perfecte bijgerecht. Zacht vanbinnen en goudbruin en krokant vanbuiten. Lekker om te serveren met dit stroganoffpannetje met kip.
Dinsdag
Koe loe yuk
Ben jij ook zo dol op koe loe yuk van de Chinees? Krokant gefrituurde varkensvleesballetjes geserveerd in of met een zoetzure saus. Met dit recept maak je het heel eenvoudig zelf.
Woensdag
Rigatoni diavola
Een lekker bordje pasta vanavond? Deze rigatoni diavola met pittige tomatengehaktsaus is duivels lekker. Een aanrader als je van pit houdt. Als je daar niet zo goed tegenkunt, gebruik dan gewoon wat minder Spaanse peper.
Donderdag
Broccoli ovenschotel met beenham
Een heerlijke broccoli-ovenschotel met aardappelschijfjes, broccoli, wortel, beenham en roomsaus met kruidenroomkaas. Je gratineert hem met kaas in de oven voor een knapperig, goudbruin korstje. Verrukkelijk!
Vrijdag
Flammkuchen met prei en gerookte zalm
Dol op flammkuchen? Probeer dan eens deze variant met prei en gerookte zalm. Voor een makkelijke variant kies je een rol kant-en-klaar deeg uit de koeling, maar je kunt het deeg ook heel makkelijk zelf maken. Leuk om te doen en nog lekkerder!
Zaterdag
Aspergeschotel met ham en kaas
Geniet van het witte goud zolang het kan! Deze aspergeschotel met ham en kaas kun je ’s ochtends, of zelfs al een dag van tevoren al maken zodat je hem ’s avonds alleen nog maar de oven hoeft in te schuiven. Lekker met krieltjes of pasta.
Zondag
Biscoff chocolade babka
Een heerlijk, gevlochten zoet en luchtig brood gevuld met romige Biscoff speculoospasta en Biscoff melkchocolade met crunchy speculoosstukjes. Geloof me, dat is nog lekkerder dan het klinkt!
Deel je reactie