Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Weekmenu 18-2019
Mocht je vandaag of aankomend weekend alvast je boodschappenbriefje maken voor volgende week, check dan eerst even dit weekmenu! Elke vrijdag vind je hier een nieuw weekmenu met daarin lekkere en gevarieerde maaltijden om doordeweeks op tafel te zetten maar ook soms een lekker lunchgerecht, hapje of gebak. Elke dag wat anders, zo blijft het leuk en lekker!
Maandag
Dit is een heerlijk recept voor iedereen die dol is op snijbonen maar niet zo goed weet wat je er nog meer mee kunt behalve koken: nou, een aardappelgratin met snijbonen dus! Lekker om te serveren met een stukje vis, kip, vlees of een vegetarische variant hiervan. Geen liefhebber van snijbonen? Je kunt dit gerecht maken met elke soort groente die je zelf maar lekker vindt! Vervang de snijbonen bijvoorbeeld door fijngesneden bloemkool, broccoli, pompoen, zoete aardappel, wortel, courgette en ga zo maar door. Enjoy!
Dinsdag
Ik ben dol op pasta carbonara. De romige, fluweelzachte saus gemaakt van enkel ei en Parmezaan is zo simpel en verrukkelijk! Dit keer maak ik de pasta carbonara met macaroni, bacon en groene asperges. Niet helemaal traditioneel maar minstens zo lekker!
Woensdag
Zin in een stevige lunch? Maak een lekker broodje gezond klaar voor jezelf! Dat is zo gemaakt. Ik belegde hiervoor een vers afgebakken kaiserbroodje royaal met sla, ham, kaas, tomaat, komkommer en ei. Een flinke lik mayo op het broodje maakt het lekker smeuïg en de tuinkers maakt het af. Smullen maar!
Donderdag
Dit is één van mijn favoriete gerechten om te maken op een drukke doordeweekse dag: gestoomde kipfilet met pittige korianderboter. Het is makkelijk en snel klaar te maken en smaakt waanzinnig lekker! De kipfilet blijft door het stomen ongelofelijk sappig en krijgt door de pittige koriandervulling een verrukkelijke Oosterse smaak. Door de groenten julienne (lucifer dunne reepjes) te snijden en te marineren in sesamolie en rijstazijn blijven ze knapperig en zijn ze heerlijk fris van smaak.
Vrijdag
Voilà, weekend! Tijd om jezelf en je geliefden te verwennen! Vandaag schuif je aan tafel in een knusse Franse bistro, om je buik en al je andere lichaamsdelen zielsgelukkig te maken met boterzachte steak tartare en knapperige, dikke frieten. Oe la la! Dat klinkt als mooie Franse chansons in m’n oren! En nog mooier is dat iedereen dit gerecht kan maken. Geen gedoe met potten, pannen of complexe sausjes: gewoon simpel genieten op ongekend hoog niveau. Het enige wat je nodig hebt – naast de zin in pure verwennerij – zijn een vlijmscherp mes, een frituurpan én natuurlijk een tongstrelende wijn. Bon appétit!
Zaterdag
Morgen is het Bevrijdingsdag en dat vieren we natuurlijk met iets lekkers! Deze sinaasappeltulband met chocoladeglazuur is een aanrader. Het chocoladeglazuur kleur ik oranje met wat druppels oranje levensmiddelenkleurstof en het gekleurde musketzaad maakt het feest compleet. Zowel de kleurstof als het musketzaad kun je online bestellen of kopen in gespecialiseerde bakwinkels. Mocht je deze nergens meer kunnen vinden dan is dat ook geen ramp. Met alleen wit chocoladeglazuur of zelfs zonder glazuur smaakt deze tulband ook heerlijk!
Zondag
Op zondagmiddag komt er vaak een borrelhapje bij ons op tafel. Deze salamihoorntjes gevuld met eiersalade maakte ik onlangs en waren een grote hit! Ze zijn op voordat je kunt knipperen met je ogen, dus maak er genoeg!
Heb je ook een lekker recept gemaakt van KeukenLiefde? Deel een foto van het resultaat op Instagram met #keukenliefde en tag @keukenliefde. Je foto komt dan automatisch voorbij onderaan op de homepage van KeukenLiefde zodat iedereen hem kan zien! KeukenLiefde moet je tenslotte delen. ?
Deel je reactie